Stevanović "prešao u Tottenham" nakon susreta s Mamićem u Međugorju

Stevanović
Siniša Stevanović, desni bek Fudbalskog kluba Željezničar, susreo se sa bivšim čelnikom zagrebačkog Dinama i bjeguncem od hrvatskog pravosuđa Zdravkom Mamićem, a potom je zajedničku fotografiju uz urnebesan komentar podijelio na društvenim mrežama.

 

Stevanović se trenutno nalazi na priprema s Plavima u Međugorju, gdje već nekoliko mjeseci boravi i Mamić. Desni bek je tako odlučio da susret s čuvenim Dinamovim predsjednikom ovjekovječi zajedničkom fotografijom.

"16 miliona eura u Tottenham. Čestitke i pozdravi u DM. Hvala", napisao je Stevanović uz smajli kojim je aludirao da se našalio budući da je poznato da je Mamić u prošlosti ostvario nekoliko zaista nevjerovatnih i unosnih transfera iz Dinama u bogate evropske klubove.

Stevanović bi na ljeto mogao i napustiti Željezničar budući da mu posljednjeg dana maja ističe ugovor s trenutno drugoplasiranom ekipom Premijer lige BiH.

S druge strane, bivšem čelniku Dinama se sudi za izvlačenje novca iz toga zagrebačkog kluba. Mamića i još šestoricu ooptuženih Uskok tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, izvlačenjem novca oštetili klub za oko 25 miliona eura, a uz Zdravka optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, biznismeni Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Početak suđenja bio je zakazan za 19. oktobar prošle godine, ali su ročišta na osječkom Županijskom sudu do sada otkazivana zbog zdravstvenih poteškoća nekoliko optuženih vezanih uz epidemiju koronavirusa, a 11. januara ove godine zbog problema s išijasom Marija Mamića i njegovog liječenja u Dubaiju.

Opis nije dostupan.