Stigla potvrda: Bale odlazi iz Reala, slijedi povratak u Englesku

.
Velšaninu ističe ugovor

Gareth Bale na kraju sezone napušta Real Madrid, potvrdio je to njegov agent Jonathan Barnett.

Bale je u Real Madrid došao još 2013. godine iz Tottenhama, ali posljednje vrijeme je bio odsutan i skoro nikako nije igrao. Velšaninu na ljeto ističe ugovor i on definitivno odlazi, što će biti dodatna olakšica za Kraljeve koji će se riješiti njegovog bogatog ugovora.

Iako je dobro startao u Španiji, Bale je posljednjih godina u lošim odnosima sa čelnicima Reala, a zbog povreda je često izvan terena. Jedno vrijeme skoro da je u potpunosti zanemario nogomet i uživao je u igranju golfa.

"Gareth će otići iz Real Madrida. Izgledan je njegov povratak u engleski nogomet, ali sve to ovisi o Walesu i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", rekao je igračev menadžer Jonathan Barnett.

On je samo jedan u nizu igrača koji će na ljeto napustiti Real. S madridskim klubom je osvojio čak 15 trofeja, od čega četiri Lige prvaka.

Postoji mogućnost da osvoji još jedan trofej pošto će 28. maja Real igrati finale Lige prvaka protiv Liverpoola u Parizu. Iako ga neće biti u sastavu, Baleu će se svakako u biografiju dodati eventualni trofej.