Sve je gotovo! Bayern završio fantastično pojačanje vrijedno 80 miliona eura

,
Nizozemski nogometaš Matthijas de Ligt uskoro će i zvanično postati novi igrač Bayerna nakon što je Juventus upravo prihvatio ponudu njemačkog kluba.

 

Između dva kluba postignut je usmeni dogovor, a informaciju je objavio pouzdani novinar Fabrizio Romano uz svoj dobro poznati slogan "Here we go", a koji bi u suštini trebao značiti da je između dvije strane sve dogovoreno i da se čeka samo da transfer i zvanično bude objavljen.

Ukupan "paket" koji je Juventus prihvatio iznosi 80 miliona eura, a nije poznato koliko će tačno otići kao obeštećenje, odnosno koliko će Bayern isplatiti kroz bonuse.

Od ranije je poznato da su De Ligt i Bayern dogovorili sve lične uslove te da će ovaj štoper iz Nizozemske potpisati ugovor do 2027. godine.

Jedan od čelnika Bayerna Hasan Salihamidžić je prošle sedmice putovao u Torino na sastanak s čelnicima Juventusa, a kako je tada rekao, želio je pokazati poštovanje prema bivšem klubu i direktno se uvjeriti u njihove ideje u vezi s transferom ovom igrača.

De Ligt je u Juventus došao iz Ajaxa 2019. godine za 75 miliona eura, a iako je ranije govorio da u ovom klubu planira svoju budućnost, odbijanjem ugovora jasno je poručio da je promijenio svoje planove i da je spreman saslušati ponude drugih klubova. Sada je jasno da apsolutno želi otići iz Torina.