Sve spremno za Final Four: Može li Musa s Realom odbraniti naslov najbolje ekipe u Euroligi?

F

Današnjim utakmicama polufinala Eurolige će početi Final Four u Berlinu gdje će Bosna i Hercegovina imati jednog predstavnika Džanana Musu.

Musa će s Real Madridom pokušati odbraniti naslov najbolje evropske ekipe osvojenog prošle godine u Kaunasu i odvesti Kraljeve do 12. euroligaške titule u historiji.

Na tom putu će im prvo stajati grčki velikan Olympiacos koga su ove sezone oba puta dobili, no sada će biti lišeni usluga povrijeđenog Gabriela Decka koji je izuzetno važan igrač za Kraljeve.

U prvom meču ovih timova u Pireju kada je Real slavio 77:71 najefikasniji igrač susreta je bio upravo naš Musa sa 23 poena dok je u drugom meču gdje Real slavio 90:85 ponovo dominirao i postigao 20 poena te pokazao da mu igra grčkog velikana itekako odgovara što će nadamo se pokazati i večeras.

Utakmica Real Madrid - Olympiacos koja je ujedno i repriza prošlosezonskog finala je na rasporedu u 21:00 sati.

Pobjedniku tog susreta, protivnik u finalu će biti bolji iz prvog polufinala u kojem će snage odmjeriti grčki i turski velikani Panathinaikos i Fenerbahče.

Član Fenera je rođeni Zeničanin Tarik Biberović koji je uzeo tursko državljanstvo i počeo nastupati za reprezentaciju Turske, a ove sezone je jedan od najkonstantnijih igrača turskog velikana i predstavljat će veliku prijetnju za sastav iz Grčke.

Ovi rivali su u dva ovosezonska duela zabilježili po jednu pobjedu, a oba sastava su slavila na domaćem parketu pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se snaći na neutralnom terenu.

Upravo na ovom duelu očekuje se i veliki navijački dvoboj budući da je veliki broj navijača oba tima došao u Berlin i bit će prisutan danas u dvorani Uber koja ulazi u historiju i to kao prva dvorana koja je ugostila završnicu Eurolige triput u ovom stoljeću.

Utakmica Panathinaikos - Fenerbahče je na rasporedu u 18:00 sati, a oba duela možete gledati uživo na Sportklubu.