Sve spremno za oproštaj Misimovića, Spahića i Ibiševića: Meč u Zenici će biti veoma emotivan

U Zenici je danas održana konferencija za medije uoči prijateljske utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Medijima su se obratili selektor Zmajeva Robert Prosinečki, te igrači koji se sutra opraštaju od dresa sa državnim grbom - Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić.

"Bit će mi više žao nego Misimoviću. Ja još igram i pripremio sam se na taj dan i iskreno se nadam da neće biti previše emocija. Bit će to poseban dan za sve nas", rekao je Ibišević. 

"Normalno da se prisjećam svog debija i karijere. Bilo je to u Makedoniji, jako lijepi trenuci se vežu za to, ali bilo je i loših momenata u karijeri kao obje utakmice protiv Portugala u baražu, ali sa Svjetskim prvenstvom je bio taj vrhunac i tu sam završio svoju karijeru. Ne vjerujem da će biti velikih emocija sutra jer sam već četiri godine van reprezentacije, ali će biti specijalan dan za nas", rekao je Misimović i dodao:

"Ne vidim sebe kao trenera, nisam razmišljao o tome šta bih dalje, ali kao trener i menadžer ne vidim sebe. Međutim, nikada ne znamo šta nam život donosi.
Prije deset godina je teško uporediti sve to, ali sada sve napreduje, u BiH ne tom brzinom kojom bismo željeli, ali ide naprijed, a nadam se da će biti i u budućnosti", rekao je Zvjezdan.

"Da sam počeo ovdje - nisam, ali na putu do stadiona smo komentirali kako je moj Čelik ispao iz lige i ne znam kako to objasniti gradu poput Zenice da nestane Čelik sa scene. Nažalost, ne znam ni šta se događalo, ali neću se u to petljati, ali ovaj grad zaslužuje jači Čelik", počeo je priču Spahić, te nastavio:

"Ovaj stadion mi je puno dao i u mom srcu ima posebno mjesto. Hvala svima koji su u teška vremena bili sa mnom, izvinio bih se ako sam ih uznemirio, a znam da jesam i zahvalio bih se na podršci cijeloj reprezentaciji koja je uvijek fantastično bila dočekana u Zenici i molim vas da čuvate ove naše momke i da budete uz njih u lijepa, a posebno u teška vremena.

Svaka utakmica je imala posebno mjesto u mom srcu, ali jedna je posebna, ne samo za mene već za sve nas, a to je Kaunas. To je posebna utakmica u mojoj duši, srcu, glavi, ali i sve ostale su imale svoje mjesto po značaju. Nijednu ne želim i ne mogu obrisati. Nijedna nije bila ružna, bilo ih je koje su bile manje sretne za mene i moju ekipu, ali i to je sastavni dio sporta i karijere", rekao je Spahić koji je potom otkrio svoje planove za budućnost.

"Sigurno je da imam želju i ambicije ostati u Nogometnom savezu BiH. Imali smo razgovore s predsjednikom Begićem prije godinu dana, a zaledili smo ih jer sam završavao fakultet u Sarajevu. Nisam bio ni spreman u tom vremenu više razgovarati o tome, ali zahvalio bih se predsjedniku što je pokrenuo tu temu. Ja imam te ambicije, želim ostati uz reprezentaciju, ali sve više od toga morate pitati Begića. U trenerskom poslu se ne vidim nikako", dodao je Spahić.

Potom se medijima obratio i selektor Psorinečki.

"Toliko smo već pričali u vezi ove dvije utakmice, posebno o utakmici protiv Crne Gore. U sutrašnjoj utakmici nam se opraštaju tri najveća igrača koji su uradili velike stvari za reprezentaciju i bit će emotivno. Utakmica s Crnom Gorom nam dolazi kada su svi gotovi s ligama i dat ćemo sve od sebe da odigramo dobro i probamo razveseliti publiku.

Svi će večeras trenirati, a vidjelo se da sam kroz četiri utakmice dao svima šansu. Sutra ćemo imati samo tri zamjene jer kad odu naši slavljenici, imat ćemo pravo na tri izmjene. Iskoristit ćemo utakmicu s Južnom Korejom kako bismo probali i druge igrače jer za to služe te utakmice. Međutim i sutra se želimo pokazati u dobrom svjetlu i odigrati dobru utakmicu.

Nadam se da će doći mnogo gledalaca, ne samo zbog utakmice već njih trojice koji to zaslužuju", rekao je Prosinečki.

Meč BiH - Crna Gora igra se u ponedjeljak sa počekom u 18 sati na Bilinom Polju u Zenici.