Švicarska, Engleska i Portugal na završnom turniru divizije A Lige nacija

Polufinalni susreti igrat će se 5. i 6. juna 2019. godine, a finale i susret za treće mjesto 9. juna

Reprezentacija Švicarske osigurala je plasman na završni turnir divizije A Lige nacije, nakon što je u nedjelju na svom terenu pobijedila Belgiju rezultatom 5:2.  

Belgijanci su na nakon 17 minuta igre imali vodstvo 2:0, no Švicarci su uzvratili s pet golova, od kojih je tri zabio Haris Seferović.  

Obje reprezentacije završile su takmičenje u grupi sa po devet bodova, a dalje idu Švicarci zbog boljeg omjera u međusobnim susretima.

Ranije su plasman na završni turnir izborili Engleska i Portugal, dok će polufinalista iz grupe 1 biti poznat nakon večerašnje utakmice Njemačka – Holandija.

Njemačka, bez obzira na ishod te utakmice, "seli" u diviziju B, ali su joj bodovi veoma važni jer bi eventualnom pobjedom osigurali status nosioca u kvalifikacijama za Euro 2020. Holanđanima je dovoljan i bod da bi osvojili prvo mjesto, a u slučaju poraza u polufinale idu Francuzi.

Domaćin završnog turnira najvjerovatnije će biti Portugal, što treba službeno potvrditi i UEFA. Kandidaturu za organizaciju završnog turnira podnijeli su još Italija i Poljska, ali samo je Portugal od te tri reprezentacije izborio plasman na završni turnir.

Polufinalni susreti igrat će se 5. i 6. juna 2019. godine, a finale i susret za treće mjesto 9. juna.