Tako je obećala direktorica FK Sarajevo: Ako ne ostvarimo dobar rezultat u Evropi - uprava napolje!

ajla
Direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Ajla Alimanović je na isteku prošle godine odgovarala na pitanja navijača Bordo kluba putem zvanične stranice, te je tom prilikom dala izjavu o tome šta će se desiti ako Sarajevo ne ostvari dobar rezultat u Evropi.

 

Krajem prošle godine Sarajevo se nije nalazilo na mjestu koje vodi u evropska takmičenja, te je jedan zabrinuti navijač upitao: "Šta će se desiti ako Sarajevo ni ovaj put ne izbori Evropu i ko će snositi posljedice?".

"Ako se ne budu vidjeli ozbiljni pomaci u načinu rada, u zalaganju, rezultatima i načinu ponašanja na terenu odgovornost trebamo snositi svi, prva ja.

Nama je važno kako ćemo, kada odemo u Evropu, proći u Evropi. Dakle, nije se cilj samo kvalifikovati, nego je cilj ostvariti i dobar rezultat u Evropi. Ako se ciljevi ne ostvare, onda - uprava napolje!", poručila je Alimanović.

Sarajevo se jeste kao četvrtoplasirano plasiralo u Evropu, no sinoć je svoj evropski put završilo već u prvom pretkolu Konferencijske lige.

S obzirom da to, očito, nije dobar rezultat u Evropi, navijači Bordo tima se s pravom pitaju da li će direktorica Alimanović održati svoju riječ i podnijeti ostavku i od ostalih čelnika uprave kluba zatražiti isto.

Foto: Screenshot

 

VIDEO