Tegeltija miješa politiku i sport: Republika Srpska dominira, Sarajevo je otrovna sredina

F

Nekada ode i korak predaleko u hvalospjevima na račun, ne samo FK Borac, već i drugih klubova u drugim sportovima, u isto vrijeme poredeći ih sa klubovima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Njegov posljednji istup po tom pitanju podigao je mnogo prašine, budući da je u ionako zategnute odnose među sportskim kolektivima u Bosni i Hercegovini i njihovim navijačima, ničim izazvan, umiješao i politiku.

“Banja Luka i Republika Srpska dominira u najvažnijim sportovima u BiH.  FK Borac fudbalski šampion i finalista kupa, KK Borac i KK Igokea u finalu play off-a košarkaškog prvenstva, RK Borac osvajač Kupa i viceprvak! Golemo!”, napisao je Tegeltija na društvenoj mreži X, a onda nastavio:

“Disfunkcionalno društvo ne može da proizvodi uspješne sportske kolektive kao društvenu nadgradnju. Nemogućnost sarajevskih klubova klubova da u bilo kojem sportu u BIH budu konkurentni  klubovima iz Banjaluke ili Mostara, pokazuje da je Sarajevo otrovna i disfunkcionalna sredina i taj otrov je najveći problem BIH”, napisao je on.

Bivši predsjednik FK Borac otišao je i korak dalje:

U sportu u BiH nema stranaca da forsiraju i vode sarajevske klubove, da “handre” druge i nameću rješenja, i tu se onda, kad Sarajevo spadne samo na sebe  pokazuje koliko taj unutrašnji otrov koji je proizvela politika u Sarajevo jede iznutra samo Sarajevo, ali i sve ostale s kojima su u vezi.“, napisao je, aludirajući vjerovatno na odluke visokog predstavnika i strane sudije koji sjede u VSTV-u.

Foto: FK Borac Banja Luka