Teletović i Musa čestitali bh. košarkašicama: Ponos ste, tamo smo gdje pripadamo

.
Brojne čestitke stižu bosanskohercegovačkim košarkašicama nakon što su izborile plasman na Eurobasket, a među onima koji su se prvi oglasili su predsjednik KS BiH Mirza Teletović i bh. reprezentativac Džanan Musa

"Kada vjeruješ u nešto, kada vjeruješ u nekoga, kada vjeruješ u sistem i kada vjeruješ u ispravnost nečega, što radiš, onda se svaka neprospavana noć isplati. Bravo djevojke, učinile ste nas ponosnim! Čekali smo na vaš plasman 22 godine i sada napokon možemo reći da smo zajedništvom uspjeli, a mnogi nisu vjerovali da možemo. Hvala vam što ste skromne, a tako vrijedne. Ponos ste i znam da su pred vama još veće i ljepše stvari", napisao je Teletović na zvaničnoj Facebook stranici.

Košarkaš Anadolou Efesa Džanan Musa poručio da je ponosan i da smo konačno tamo gdje pripadamo.

 

"Bravo! Nakon 22. godine smo tamo gdje i pripadamo", napisao je Musa na društvenim mrežama uz hashtagove #proud #to #be #bosnian.

Podsjetimo, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se nakon 22 godine plasirala na Evropsko prvenstvo nakon što je danas u Orenburgu slavila protiv Švicarske rezultatom 67:62.

 

Izabranice Gorana Loje tako su potvrdile plasman na smotru najboljih evropskih selekcija kolo prije kraja kvalifikacija pa subotnji meč protiv Estonije neće imati takmičarski značaj.

 

Predstojeći Eurobasket za žene održat će se u junu u Francuskoj i Španiji.