Toni Kros: Ovo nije dio u kojem uživamo jer nemamo utakmice koje se računaju na bilo koji način

.
Malo je fudbalera koji su tako iskreni i uvijek kažu šta misle i osjećaju, kao Toni Kros (Kroos). Njemački fudbaler se trenutno nalazi na američkoj turneji sa Real Madridom.

 

Ovo nije dio u kojem uživamo jer nemamo utakmice koje se računaju na bilo koji način, rekao je Kros i dodao:

Međutim, svjesni smo uloge priprema – kako ih odradimo tako će nam biti tokom cijele sezone. Znamo koliko je važno da fizički budemo spremni za sve ono što nas čeka narednih nekoliko mjeseci, a čeka nas dosta.

Ovo nije prvi put da Kros otvoreno priča na ovaj način o pripremama. Pored toga Nijemac, koji ima ugovor sa Realom na još godinu, otvoreno je govorio i zašto nije prihvatio ovoga ljeta da produži ugovor sa "Kraljevskim klubom", rekavši da želi da vidi u kakvoj će formi biti sljedećeg ljeta. Najavio je čak i mogućnost odlaska u penziju ili odlazak u neku egzotičnu ligu. 

On je istakao da mu nije cilj da samo prima platu i živi od stare slave, već će onoga trenutka kad osjeti da ne može više održavati formu na visokom nivou sam otići u penziju, iako neki smatraju da je sa njegove 32 godine prerano govoriti o tome. Pogotovo što ima odlične rezultate fizičke spreme na svim pregledima, on ne odustaje od svog stava, piše SK.

 

Foto: Screenshoot