Čelik otputovao u Tursku, trener otkrio: Želimo Željinog napadača

Dio ekspedicije zeničkog Čelika otputovao je za Sarajevo, gdje će ih dočekati ostale kolega, odakle će u 16.05 sati sa tamošnjeg aerodroma otputovati za Antaliju.

Zeničani će u Antaliji ostati do 10. februara i odraditi drugu pripremnu fazu, u sklopu koje će odigrati pet kontrolnih utakmica. Trener Umit Ozat izrazio je zadovoljstvo urađenim u Ljubuškom, gdje su vježbali do petka.

Angažirat ćemo još dvojicu igrača, s kojima ćemo biti dosta jači. Treba nam lijevi bek i jedan kvalitetan napadač. Prije 15 dana dali smo ponudu Asimu Zecu, ali on je izrazio želju da ponovo zaigra u Turskoj. Ako ne bude našao angažman, doći će u Zenicu. Tražio je vremena, dali smo mu vrijeme, ali je tražio dodatno vrijeme. Za mene je to završeno, jer klub neće nijednog igrača tako dugo čekati. Za mene je to završena priča – kaže Ozat, koji je ostavio mogućnost da, ako se klupsko vodstvo tako odluči, mogu još razgovarati o dolasku tog igrača.

Na spisku putnika je i Mirnes Mešić (23 godine), koji je stigao iz sarajevskog niželigaša Mošćanice, a danas se pridružio i bivši juniorski reprezentativac Albanije Drilon Cenaj (22 godine).

Cenaj je bio član Sarajeva i Veleža, a koji je u Zenicu stigao iz mađarske ekipe Nyiregyhaza. Ekipi će se u Antaliji priključiti i strani igrači Armel Bradji i Musa Keita, koji nisu odradili prvi dio priprema u Ljubuškom.

Na spisku igrača koji će nastaviti pripreme u Turskoj nema Paragvajca Filipita Carlosa, koji je bio na posudbi u zeničkom klubu.

Na spisku za drugu pripremnu fazu u Antaliji nalazi se 27 igrača: Bojan Pavlović, Adis Nurković i Hanan Seymen, Mirnes Mešić, Ante Blažević, Almir Ćubara, Vedran Vrhovac, Kenan Horić, Azur Mahmić, Domagoj Franić, Harun Vardo, Vladimir Grahovac, Semir Bajraktarević, Marko Perišić, Selim Žuna, Fenan Salčinović, Nikola Bjeloš, Mile Vujašin, Ševkija Resić, Ermin Huseinbašić, Semir Musić, Aidin Mahmutović, Almir Aganspahić, Sanin Klarić, Drilon Cenaj, Musa Keita i Armel Bradji

Izvor: