Tuzla City u meču punom preokreta savladao Željezničar

U 17. kolu BHT PLBiH, Željezničar je ponovo razočarao navijače i poražen je sa 2:3 na Grbavici od Tuzla Citya.

U prvih 20 minuta vidjeli smo dobre prilike na obje strane. Imali su ih Veselinović i Crnkić. U 21. minuti dosuđen je penal za Tuzla City koji u gol pretvara Ivan Kostić.

Nakon gola gostiju gledali smo uzbudljiviji fudbal, ato je sve rezultiralo sa još dva gola, oba u mreži Tuzla Citya. Nakon centaršuta Čurjurića u 32. minuti Šećerović pogađa svoju mrežu za 1:1, da bi Krpić u 41. minuti prekokrenuo rezultat na 2:1.

Nastavak duela, Plavi otvaraju pokušajem Pavića, ali ostaje 2:1. U 59. minuti Kjosevski spašava domaće nakon pokušaja Crnkića.

Nakon toga došlo je deset minuta noćne more za Plave. Prvo je Ubiparip u 60. minuti poravnao na 2:2, da bi Nukić u 70. minuti doveo goste u vodstvo od 2:3.

Nakon trećeg gola gostiju Željo je pokušavao doći do izjednačenja, ali bezuspješno i Tuzlaci su upisali tri ogromna boda u borbi za opstanak, čime su produžili krizu Plavih.

Na sammom početku utakmice najavatreniji navijači Željezničara, popularni Manijaci skandirali su “Uprava napolje”. Nakon toga uslijedili su zvižduci sa istočne i sjeverne tribine, koji očigledno ne podržavaju Manijake.

U desetoj minuti, Manijaci su bacili baklje na teren i napustili južnu tribinu.