U nedjelju, 27.juna 12. Međunarodna atletska utrka „Velika Kladuša 2021“

asd
Atletski klub „Krajišnik“ iz Velike Kladuše u nedjelju, 27.juna organizira 12. Međunarodnu atletsku utrku „Velika Kladuša 2021“ koja će biti održana ulicama Velike Kladuše sa startom i ciljem u središtu Grada (Trg mladih, trči se ulicama i Gradskim parkom).

Sportski program počinje od 17:00h, a glavna utrka je na programu od 18:00h. U sklopu glavne utrke na 5.000 metara, biće održan i „FUN RUN“ na 2.000 metara, a ovaj sportski događaj upotpunit će i Prvenstvo USK-a – „STREET RUNNIG“ u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Ova ulična utrka je zbog kvalitete u organizaciji stekla status utrke sa 3 zvjezdice kako je rangira krovna kuća evropske atletike (EAA).

Generalni sponzor 21. Međunarodne utrke „Velika Kladuša 2021“ je Općina Velika Kladuša. S obzirom da će se takmičenje odvijati ulicama grada, u terminu od 15:30h do 21:00h Magistralni put M-4.2 u centru grada biće blokiran za saobraćaj i odvijaće se alternativnim putnim pravcima koje će odrediti nadležne službe Četvrte Policijske uprave Velika Kladuša.

Iz AK „Krajišnik“ Velika Kladuša pozivaju sve rekreativce i građane da svojim dolaskom pa i učešćem podrže ovaj jedinstveni sportski događaj u Velikoj Kladuši.