U nedjelju se održava 7. atletski miting "Novi Grad Sarajevo", učestvuju i tri olimpijca

.
U Centru "Safet Zajko" 5. juna održat će se atletski miting "Novi Grad Sarajevo" na kojem će nastupati i nekolicina olimpijaca.

U nedjelju se održava 7. atletski miting "Novi Grad Sarajevo", učestvuju i tri olimpijca

U Centru "Safet Zajko" 5. juna održat će se atletski miting "Novi Grad Sarajevo" na kojem će nastupati i nekolicina olimpijaca.

 

Ovo je jedini atletski miting u Sarajevu, i drugi ovog tipa u BiH, koji okuplja najbolje atletičare iz BiH i regiona. Na ovogodišnjem sedmom izdanju svoju sezonu će otvoriti naši najbolji atletičari i atletičarke.

 

"Očekujemo velika imena na našem mitingu, između ostalog u kugli, gdje će se takmičiti tri olimpijca.

 

U bacanju kugle će se takmičiti Asmir Kolašinac, osvajač zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu i bronzane na otvorenom, te Mesud Pezer, rekorder Bosne i Hercegovine.

 

Na disciplini 100 metara očekuje nas odlična konkurencija, imat ćemo Aleksu Kijanovića i Mihajla Mandića koji su najbolji sprinteri Srbije, Edhema Vikala koji je državni prvak BiH i seniorski rekorder na 60 metara, kao i Hajrudina Vejzovića, juniorskog rekordera i prošlogodišnjeg pobjednika na našem mitingu.

 

U ženskoj konkurenciji na 100 metara imat ćemo Ajlu Reizbegović koja je rekorderka BiH. Bit će dobra konkurencija na najbržoj disciplini mitinga, što će stvoriti idealne uslove da se obore rekordi Srbije i BiH, jer se na obje strane jure nacionalni rekordi.

 

Na 400 metara imat ćemo Jovana Stojoskog, najboljeg sprintera Makedonije i učesnika Olimpijskih igara u Tokiju.

 

U trci na 800 metara imat ćemo Abedina Mujezinovića, jednog od boljih trkača u regionu, kao i Leonarda Tesinia koji nam dolazi iz Italije.

 

U trci na 1.500 metara imat ćemo Klaru Andrijašević sa najboljim rezultatom 4:26.27. Pored navedenih imat ćemo veliki broj reprezentativaca BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Italije i mnogih drugih takmičara.

 

Vjerujemo da ćemo svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uslove i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu", ističe organizator Elmir Ćerimagić.

 

Miting će se održati 5. juna s početkom od 18 sati. Ogranizatori očekuju veliki broj gledalaca i vjeruju da će skupa napraviti odličnu atletsku atmosferu u kojoj će uživati publika i učesnici.