Jajce: U petak počinje 4.Košarkaški kup kraljevskog grada (FOTO)

U sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva, u Jajcu će biti svečano otvoren 4.Košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2005. godine i mlađe.

Na jednom mjestu kroz trodnevno druženje gledaoci i ljubitelji košarke će imati priliku da vide preko 120 najtalentiranijih dječaka koji će pokazati ono što najbolje znaju kada je košarka u pitanju.

-Turnir što se tiče organizacije možemo početi, ekipe stižu u petak. Naravno pred nama organizatorima je dug vikend, revija košarke 14 utakmica za vikend. Što nije malo za gledatelje, a naravno bit će počašćeni s najljepšom dječjom košarkom u regionu. Najuzbudljivije će svakako biti u nedjelju kad nas očekuje utakmica za treće mjesto i finale turnira - rekao je Salih Keljalić, sportski direktor KK „Vodopad“.

Iz godIne u godinu želja ljudi u Košarkaškom klubu „Vodopad” Jajce jeste pružiti priliku, kako djeci da se takmiče i igraju s najboljima tako i jajačkoj publici da gledaju najbolje ekipe iz BiH i regiona.

-Očekivanja jesu naravno da prvenstveno predstavimo naš grad i naš klub u najboljem svijetlu. Igrači se spremaju već dugi niz mjeseci tako da očekivanja nisu mala. Potrudit ćemo se da pokažemo naša košarkaška znanja na terenu protiv respektabilnih ekipa. Tim kao tim uvijek ima želju da bude u samoj završnici pa s tim mislima i željama mi ćemo se potruditi da damo sve od sebe da postignemo što bolji rezultat i da pokažemo da možemo biti u vrhu s poznatim košarkaškim ekipama -kazao je Kenan Popaja, trener KK „Vodopad".

Prošlogodišnji pobjednik turnira KK Cedevita će imati itekako težak zadatak ako žele da zadrže primat na jednom od najboljih i najjačih turnira u BiH, ali i šire.

U grupi A snage će odmjeriti Cedevita i KK „Budućnost Voli“ Podgorica, KK „Sava“ Beograd i Škola košarke „Dražen Petrović“ Šibenik. Pored domaćina tunira KK „Vodopad“ Jajce, u grupi B igrat će još i FKSE „Szekszárd“, KK „Budućnost” Bijeljina te OKK „Spars“ Sarajevo.

Prva utakmica igra se u petak, 22.2.2019. godine u 16 sati, a sastaju se KK „Cedevita" I KK „Budućnost Voli" Podgorica. Zvanično otvaranje turnira predviđeno za 19 sati utakmicom između domaćina KK Vodopad Jajce i FKSE „Szekszárd“.

Ovaj turnir se igra u Gradskoj dvorani Jajce, a organizator turnira je KK „Vodopad“ u saradnji s Općinom Jajce.