Vogošćani savladali kolege iz Mostara

Domaćini bili bolji rezultatom 28:24

U utakmici  prvog kola Rukometne Premijer lige BiH  večeras  je  u vogošćanskoj dvorani „Amel Bečković“,  Rukometni klub Vogošća Poljine Hills, rezultatom 28:24  savladao je ekipu HMRK Zrinjski iz Mostara. Time su se vogošćani, već na startu prvenstva,  istakli svoj cilj koji ih vodi ka ostvarenje sna vezanog za osvajanje titule rukometnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Razigrani gosti, već od prve minute kada su povelo sa jednim golom razlike,  počeli su iskazivati svoje kvalitete te tako nadigrati domaće rukometaše koji su se uzdali u prednost domaćeg terena. Gosti su sve do 29. minute prvog poluvremena, bez većih poteškoća, održavali svoju prednost od tri-četiri, a na trenutke i pet golova razlike. Tek minut prije kraja prvog dijela utakmice vogošćani su uspjeli izjednačiti a četiri sekunda prije kraja poluvremena i povesti sa golom razlike te su na odmro otišli sa rezultatom 14 : 13 u svoju korist.

U nastavku igre, vrlo kvalitetna i  uigrana domaća ekipa  konsolidovala je svoje redove te je  iz minute u minutu uspjevala održavati rezultatsku prednost od četiri-pet golova razlike u svoju korist. Istina, nije im bilo lako. Mlada i vrlo brza  ekipa gostiju  tri puta je uspjevala izjednačiti rezultat, a jedanput i povesti sa glom razlike no nisu imali snage da značajnije ugroze mrežu vogošćana koji su na kraju, zasluženo, slavili sa rezultatom 28:24.

- Kao što smo i obećali, dali smo sve od sebe na terenu što je rezultiralo time da ostvarimo pobjedu protiv vrlo respektabilnog protivnika, rekao je Daniel Riđić, trener RK Vogošća Poljine Hills po okončanju utakmice.

Najuspješniji u vogošćanskoj ekipi bio je Benjamin Čičkušić sa deset  pogodaka, a u ekipi Zrinjskog Bernard Mandarić koji je šest  puta zatresao mrežu domaćina.

Jedan od junaka utakmice je i Damir Efendić, golman Vogošćana koji je zabilježio devet odbrana.