Uhapšena mlada zvijezda Mančester Junajteda

hapšenje
Prema navodima engleskih medija, svoju je žrtvu nedavno kontaktirao, a time i prekršio uvjete pod kojima je pušten iz zatvora.

 

Mejson Grinvud (Mason Greenwood) uhapšen je zbog sumnje da je prekršio uvjete jamčevine kojima mu je omogućen život na slobodi nakon ozbiljnih optužbi za seksualno i fizičko zlostavljanje, ali i prijetnje smrću, zbog čega je par dana proveo i u zatvoru iz kojeg je pušten početkom februara.

Podsjetimo, igrač Manchester Uniteda slovio je za jednog od najvećih talenata kluba i engleskog nogometa općenito, ali je u februaru ove godine suspendiran. Njegova tadašnja djevojka Heriet Robson (Harriet) na Instagramu je objavila snimke na kojima se na njenom tijelu vide hematomi i masnice od udaraca te razbijena usna, a objavila je snimku na kojoj se čulo kako ju Grinvod protiv njene volje pokušava prisiliti na seksualni odnos.

Prema navodima engleskih medija, svoju je žrtvu nedavno kontaktirao, a time i prekršio uvjete pod kojima je pušten iz zatvora. Grinvud je posljednju utakmicu za United odigrao u januaru ove godine.