Ukrali gol težine 250 kg...

gol

Nevjerovatna situacija dogodila se u Hrvatskoj, gdje su klubu iz mjesta kod Požege sa fudbalskog terena lopovi ukrali gol. Policija traga za nepoznatim počiniocima.

– Policajci tragaju za nepoznatim počiniocem protiv koga slijedi krivična prijava. U noći između 28. i 29. marta, u mjestu Mihaljevci na stadionu, nepoznati počinioc (ili više njih) otuđio je gol u vlasništvu fudbalskog kluba – rekli su u subotu iz požeške policije.
Došli ujutro i nije ga bilo

Portal Danica prenosi da su u klubu FK Croatia Mihaljevci iznenađeni ovom nevjerovatnom krađom. Kažu kako im je nestao stari gol koji je bio smješten pored terena, dužine sedam i visine 2,5 metara.

To je bio veliki čelični gol težak najmanje 250 kilograma, nas pet-šest ga je nosilo. U četvrtak smo bili tu negdje do 21.30 sati, a kad smo u petak došli oko 8 ujutro – imali smo šta da vidimo: nema nam gola – ispričali su u klubu.
Aluminijski panoi

Kažu kako je to učinio neko ko dobro poznaje prostor oko terena. Došli su sa zadnje strane kako se ne bi upalila reflektorska svjetlost sa senzorom i uglavnom su hodali po travi da ne ostave tragove.

To nije prvi slučaj krađe sa stadiona kod Požege. Već su im krali dio krova, liniju, kompresor, a nestali su i aluminijski reklamni panoi koje su bili kupili od Kamen Ingrada.

– Ukrali su nam tri nova aluminijska panoa. Počinioci nikada nisu pronađeni – kažu u klubu.

Na pitanje sumnjaju li možda na nekoga, kažu kako je lako moguće da je to učinio neko iz sela.

– Nemamo nikakvih dokaza, ali moguće je da je taj čelični gol trebao nekome za stubove – nagađaju u FK Croatiji.