Užasne scene u Premiershipu: Igrač se srušio na terenu, sudija odmah prekinuo utakmicu!

.
Na nosilima ga iznijeli s terena

 

Utakmica 17. kola engleskog Premiershipa između Bournemoutha i Lutona trenutno je prekinuta nakon što se Tom Lockyer srušio na terenu i trenutno mu se ukazuje ljekarska pomoć.

Rezultat na utakmici Bournemoutha i Lutona nakon nešto više od sat vremena igre bio je 1:1, ali sve to palo je u drugi plan zbog užasne scene koja se desila.

Naime, u 65. minuti kapiten gostujućeg tima Tom Lockyer srušio se na sredini terena nakon čega je glavni sudija odmah prekinuo igru.

Ljekarski timovi oba tima, ali i članovi hitne pomoći odmah su utrčali na teren kako bi pomogli igraču Lutona koji je čini se kolabirao i to mu se desilo već drugi put u svega pola godine.

Zbog svega što se dešava glavni sudija je prekinuo meč i poslao igrače oba tima u svlačionice, dok se navijači mole za Lockyera i nadaju da će biti dobro.

Prema prvim informacijama koje stižu iz Engleske igrača Lutona su iznijeli na nosilima s terena, te je on svjestan i razgovara s doktorima.

Kapiten Lutona će odmah biti prebačen u bolnicu kako bi napravili detaljne preglede i zaključili šta mu se desilo.

Lockyer je i u maju ove godine tokom play-offa za Premiership također kolabirao na terenu, ali uspio je da se oporavi i vrati na teren.