Večeras se nastavlja Liga prvaka

Liga prvaka
Nakon višemjesečne pauze Liga prvaka se vraća večeras revanš susretima osmine finala

 

Liga prvaka se nakon višemjesečne pauze vraća večeras revanš susretima osmine finala. Mančester siti u 21 sat dočekuje Real Madrid, a u istom terminu snage će odmjeriti Juventus, za koji još uvijek nastupa Miralem Pjanić, i Lion.

„Stara dama“ će nakon devete uzastopne titule prvaka Italije pokušati napraviti dugo očekivani iskorak u Evropi. Za to će im biti potrebna pobjeda sa dva gola razlike obzirom na minimalan poraz (1:0) u prvoj utakmici. Juventus na trofej Lige prvaka čeka pune 24 godine, a večeras oko 23 sata znat će se da li će im to čekanje produžiti Lion.

Mančester siti na svom „Etihadu“ brani prednost iz Madrida (1:2), a činjenica da su obje ekipe u odličnoj formi i napadački nastrojene obećava uzbudljivu utakmicu. Real je u prvoj utakmici 15 minuta prije kraja susreta imao prednost od 1:0 i sve u svojim rukama, međutim, „Građani“ su uspjeli napraviti potpuni preokret i ponijeti značajnu prednost pred revanš u Mančesteru.

Pep Gvardiola (Guardiola) svakako ima motiv više jer je Liga prvaka jedini trofej koji mu nedostaje otkako je na kormilu Sitija, a Madriđani su pod palicom Zinedina Zidana (Zinedine Zidane) tri puta zaredom bili prvaci Evrope.