Večeras spektakl u Zenici: Zmajevi jurišaju na prvu pobjedu protiv Poljske

Dzeko
Bilino polje, po prvi put, praznih tribina očekuje utakmicu nogometne reprezentacije BiH.

 

Zmajevi od 20.45 sati na zeničkom stadionu, popularnom "Zmajevom gnijezdu" dočekat će selekciju Poljske u susretu drugog kola Lige nacija, Divizije A, elitnog UEFA razreda.

Mostarac Duško Bajević se na derbi na klupi BiH postavio hrabro i iz Firenze protiv Italije donio jedan bod (1:1). da je bilo sreće, Zmajevi su se sa Apenina mogli vratiti i sa tri.

Poljaci u zenicu dolaze bez prve zvijezde Roberta Lewandowskog, ali i pored toga imaju bezbroj zvučnih imena, da naši nogometaši budu oprezni.

Selektor Dušan Bajević je najavio određene promjene u sastavu u odnosu na meč sa Italijom.

Tim Zmajeva koji je iz Firenze donio bod (1:1) na otvaranju nove sezone Lige nacija protiv Italije, sigurno neće nastupiti u duelu protiv Poljske, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz okruženja Duška Bajevića prije konferencije za medije.

Selektor je na jučerašnjoj konferenciji potvrdio naše informacije. 

"Imali smo dosta problema sa igračima koji nisu igrali sve utakmice, neki su počeli trenirati prije 10 dana. Imali smo i neke povrede protiv Italije pa ćemo to pokušati sanirati, naša najveća nepoznanica je koliko smo fizički spremni. Mislim da i drugi igrači trebaju dobiti priliku, bez da potcjenjujem Poljsku, a kao što je i Višća rekao, oni su jedna vrlo snažna ekipa", kazao je Bajević.

Slične promjene najavio je i poljski selektor Jerzy Brzeczek. 

“U odnosu na meč protiv Holandije mogu kazati da će biti izmjene u svim linijama, naravno pred samu utakmicu ću odlučiti koje igrače ću zamijeniti u odnosu na prvu utakmicu”, kazao je poljski selektor na press-konferenciji te čak kazao kako očekuje i rokade u bh. timu:

“Dušan Bajević ima neke nove igrače i sigurno će nas pokušati iznenaditi”.

Duel sa Poljskom za Džeku i društvo je uvertira i posljednji test za ključni susret, onaj u baražu za plasman na Europsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

Utakmicu će građani Bosne i Hercegovine moći pratiti na kanalu Nova BH, a susret sa Bilinog polja u direktnom prijenosu realizirat će više od 30 svjetski poznatih TV kuća.