“Veležov naredni cilj mora biti Evropa”

Enver Marić (71), legendarni Leteći Mostarac, u subotu nije bio na stadionu Rođeni, gdje Velež u posljednjem kolu Prve lige Federacije BiH proslavio povratak u elitni rang. No, on je dušom i srcem uvijek uz matični klub, koji se konačno vraća u Premijer ligu BiH.

Nešto više

– Ne, nisam u Mostaru, u Berlinu sam… – rekao je u razgovoru za “Dnevni avaz” Marić, koji već duže vrijeme živi na relaciji Mostar – Berlin, te je dodao:

– Drago mi je što su se “Rođeni” vratili tamo gdje im je i mjesto. A sad, vjerujem da znaju šta trebaju raditi. To je sigurno. U Premijer ligi su novi ciljevi, mora se pokušati uraditi nešto više, a ne samo biti učesnik prvog stepena takmičenja.

Trener Nanta Vahid Halilhodžić izjavio je nedavno za naš list da bi naredni cilj “Rođenih” trebala biti Evropa.

Upravo tako, i ja tako mislim. Znači, Veležov cilj mora biti viši. To je motiv koji nije nemoguće ostvariti. Sve se može postići kad su sve stvari složene na svoje mjesto – konstatira Marić, koji je potom pohvalio i rad uprave Veleža.

U mostarskom klubu, kako kaže, sve funkcionira.

Da nije toga, ne bi bilo ni rezultata na terenu. Sve funkcionira kako treba.

Ide nekako

Legendarnog Marića na kraju smo pitali kako ga sluša zdravlje.

Pa, ide nekako. Bilo je i boljih dana, ali i gorih pa je dobro i ovako. Dobro je… Kad je fino vrijeme, idem i na utakmice – u svom stilu kaže Marić, kojem je najteži period u životu bio 2010. godine, kad je nakon operacije srce doživio težak moždani udar.

Sretan zbog Liverpula

Bivši golman Veleža, Šalkea i reprezentacije nekadašnje Jugoslavije te trener našeg državnog tima, diseldorfske Fortune i berlinske Herte u finalu Lige prvaka navijao je za Liverpul.

Drago mi je što je Liverpul osvojio trofej. Dokazali su da su bolji su od Totenhema – ističe Marić.