Veliki uspjeh bh. plivačice, Zerina Vrabac šampionka Mediterana

.
Zerina Vrabac sutra će na Komen kupu u gradu Limasol imati priliku boriti se za novo odličje u disciplini 200 metar delfin.

 

Članica Plivačkog kluba Sport Time iz Sarajeva osvojila je zlatnu medalju na Komen kupu na Kipru u disciplini 100 metara delfin.

Četrnaestogodišnja Zerina postigla je impresivno vrijeme od 1:01.64, ostavivši konkurentkinje iz Italije iza sebe za više od jedne sekunde. Ovaj izvanredan rezultat svrstava je među najtalentovanije plivačice svog uzrasta i najavljuje sjajnu budućnost za bh. plivanje.

“Zerina Vrabac danas se pozicionirala na listu jednih od najvećih uspjeha bh. plivanja. Zlatnom medaljom potvrdila je epitet jedne od najtalentovanijih plivačica svog uzrasta i napravila odličnu najavu za budući period. Ponosni smo što je opravdala očekivanja, potvrdila formu i što je najvažnije uvjerila sviju da se možemo nadati i još višim dometima u budućnosti,” izjavio je Aldin Avdić, trener Plivačkog kluba Sport Time.

Zerina Vrabac će sutra na Komen kupu u gradu Limasol imati priliku boriti se za novo odličje u disciplini 200 metara delfin.

Bh. boje na Kipru brane i druge talentovane plivačice i plivači, uključujući Ajšu Gušić (Plivački klub Sport Time), Tajru Hrvačić (Šarks), Eminu Čajić (GKVS), Ajnu Huremović (GKVS), Vanju Kvočku (Olimp), Đorđa Tadića (22. April) i Uroša Obradovića (22. April).

Foto: PK Sport Time