Velkoski i Hadžić o protivniku u trećem pretkolu Evropske lige

Fudbaleri Sarajeva, nakon poraza u dvomeču od Seltika, oprostili su se od kvalifikacija za Ligu prvaka, a svoj evropski put nastavit će u trećem pretkolu Evropske lige. Voljom današnjeg žrijeba u Nionu bordo tim ide na poraženu ekipu iz duela Bate Borisov (Bjelorusija) - Rozenborg (Norveška).

- Stvarno su teški protivnici, ali mi smo pokazali da možemo i protiv većih ekipa da odigramo kvalitetno. Nadam se da će i ovaj put biti tako, svakako da ćemo ih dobro proučiti u ovih desetak dana, da nađemo njihove mane i probamo to da iskoristimo. Svakako da se svi nadamo jednom pozitvnom rezultatu, rekao je kapiten Sarajeva Krste Velkoski.

Koordinator za sport kluba s Koševa Emir Hadžić ističe da je bordo tim, kao i u Ligi prvaka, dobio najtežeg protivnika, prenosi Avaz.

- Međutim, možemo biti sretni, s obzirom na to da nas očekuje fudbalski spektakl kao protiv Seltika. Mislim da smo pokazali da možemo igrati sa velikim ekipama. Protiv Seltika smo pokazali kvalitet i siguran sam da će tako biti i u predstojećim utakmicama. Koga god da dobijemo, sve je moguće. Oni jesu favoriti, ali mi se ne predajemo.  Imamo igrače koji će dati sve od sebe, konstatuje Hadžić.