Verstappen ostao bez 40.000 eura vrijednog trofeja zbog sramotnog poteza Norrisa

.
Nedodirljivi šampion Formule 1 Max Verstappen ostao je bez trofeja za Veliku nagradu Mađarske nakon što ga je u potpunosti uništio njegov rival sa staze Lando Norris.

Norris je završio na drugom mjestu iza Verstappena u Mađarskoj danas, a onda je na pobjedničkom podiju slomio trofej pobjednika utrke. Vozač McLarena namjerno je udario bocom šampanjca o podij, a trofej koji je tu stajao pao je s podija i od siline udarca puknuo na više dijelova.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju koliko je nespretan Norris bio, a nakon toga je vidio šta je uradio i fanovi su osudili ovaj potez jer se čini da ga to nije previše uzdrmalo.

Zbog ovog poteza morali su se izviniti iz tima McLarena koji su poručili: "Oprosti, Max", nakon čega se uključila ekipa Red Bulla te potvrdila da je trofej zaista oštećen zbog Norrisovog poteza.

Uništen je donji dio trofeja. Inače, pehari za pobjednika Velike nagrade Mađarske izrađeni su od porculana i u potpunosti su domaća proizvodnja. Za njihovu izradu potrebno je šest mjeseci rada, a koštaju nevjerovatnih 40.000 eura.

Inače, za Verstappena je to sedma uzastopna pobjeda, a deveta od 11 utrka u ovoj sezoni. Stoga, fanovi su se našalili da Verstappenu to nije teško palo jer ih svakako ima mnogo u svojim prostorijama.

 

Foto:Screenshot