Vladaju bezakonje i haos: Panatinaikos zbog Olimpijakosa istupio iz lige

Poslije burne sezone u prvenstvu Grčke i sukoba dva najveća kluba Olimpijakosa i Panatinaikosa, čelnici "Zelenih" odlučili su da klub prekine sve takmičarske aktivnosti i istupi iz lige!

Ovakva odluka uslijedila je poslije današnje promjene arbitra utakmice posljednjeg kola Olimpijakos - Promiteas. Inače, ovoga sudiju u Pireju bojkotiraju zbog polufinala Kupa Grčke. 

Sudija je zamijenjen kako bi uopće igrači Olimpijakosa pristali da izađu na teren. Da je ta prvobitna odluka ostala na snazi, Pirejci bi izgubili dodatne bodove i najvjerovatnije ispali iz lige, ali je Košarkaški savez popustio pred zahtjevom i pritiscima crveno-bijelih i, s druge strane, naljutio čelnike Panatinaikosa.

Tako su u Panatinaikosu izdali saopćenje u kojem je objavljeno da se obustavljaju sve sportske aktivnosti, počevši od današnjeg dana, a sve zbog sukoba sa Olimpijakosom koji, kako navode, narušava legitimitet takmičenja, prenosi Avaz.ba.

"- Terorizam i bezakonje koje košarkaški klub Olimpijakos nastoji da nametne ponovo prevladava, kao i haos umjesto zakona i propisa. Primorani smo da posljednjh mjeseci, a naročito posljednjih dana sve to posmatramo. Također, pratili smo i ravnodušnost odgovornih ministara i nadležnih sportskih sudija. Oni jasno stavljaju do znanja da terorizam i iznuđivanje prevladavaju i samim tim su saučesnici" - stoji u objavi.

Panatinaikos je zatražio ostavku grčkog ministra sporta, kojeg je optužio da ne želi da preuzme odgovornost za dešavanja u grčkom šampionatu. Uz poruku "Mi ili oni", Panatinaikos je zatražio da odgovorne institucije zabrane braći Angelopulos bilo kakvu aktivnost u sportu, u suprotnom pokazat će se da je tačna rečenica "Država, to je Olimpijakos".