Zdravko Mamić “zapalio” Facebook: Bole me uvrede s tribina, ali…

Fudbaleri zagrebačkog Dinama sinoć su protutnjali kroz Budimpeštu i osigurali su plasman u play-off UEFA Evropske lige.

Modri su slavili sa 4:0 i tako pokazali da je remi u prvom meču na Maksimiru (1:1) bila loša noć.

Ovim trijumfom hrvatski prvak osigurao je minimalno plasman u grupnu fazu Evropske lige, a oduševljen još jednim uspjehom je i Zdravko Mamić, kojeg mnogo smatraju najzaslužnijm za rezultate Dinama, a koji se trenutno u Međugorju “krije” od pravosudnih organa Hrvatske.

Mamić je emotivnom objavom “zapalio” Facaebook.

Večeras smo svjedočili još jednom svijetlom trenutku našeg sporta – GNK Dinamo je ponovno osvjetlao obraz hrvatskog fudbala u Evropi i po ko zna koji put bio najbolji promotor naše domovine u Evropi i svijetu. Čestitam ekipi, stručnom štabu i svim uposlenicima na veličanstvenoj pobjedi u krcatoj Groupama Areni, fudbalskom stadionu kakav svi ljubitelji sporta u Hrvatskoj mogu samo sanjati – napisao je Mamić na svojoj Facebook stranici, dodavši:

No, večeras želim skrenuti vašu pažnju na fantastičnu podršku Bad Blue Boysa koju je naša ekipa imala s tribina. Ne mogu glumiti, vaše uvrede s tribine me bole, jer ja sam jedan od vas. No, način na koji ste nadglasali 20.000 fanatičnih navijača Ferencvaroša i učinili gostujući teren našim, “domaćim”, podsjeća me na legendarna navijanja kada ste hipnotizirali 70.000 Engleza na otvaranju Emirates stadiona ili pak kada ste Allianz Arenu u Münchenu pjesmom pretvorili u Dinamo Arenu! Ako je uvjet za ovakvu podršku to da me vrijeđate, vrijeđajte me još jače, jer ovo je ono što naša ekipa treba. Ovo je snaga Dinama! Volim vas, poštujem i hvala vam na tome što ste večeras učinili za našu ekipu u Budimpešti!

Dinamo će u play-offu Lige prvaka igrati protiv Rosenborga.