Željezničar slavio nakon skoro pet mjeseci: Na Grbavici pala Mladost

Nogometaši Željezničara konačno su upisali pobjedu nakon skoro pet mjeseci. Plavi su na Grbavici nakon preokreta savladali Mladost rezultatom 2:1 i na taj način prekinuli niz od šest uzastopnih poraza.

Željo je posljednji put osjetio slast pobjede 20. oktobra prošle godine kada je savladao Zrinjski, a posljednju pobjedu na domaćem terenu je zabilježio 5. oktobra protiv Čelika.

Susret na Grbavici nije počeo dobro po domaće igrače. Najprije je u 3. minuti Bojo izašao sam pred Kjosevskog, ali je kapiten Plavih sjajno nogom odbranio njegov udarac u situaciji jedan na jedan.

Hladan tuš na Grbavici uslijedio je u 29. minuti kada je Guzina pogodio za 1:0. Brz kontranapad poveo je Arežina, dodao do Atajića koji po zemlji šalje loptu kroz peterac do svog napadača koji je lagano posprema u mrežu za 1:0 za goste.

Samo nekoliko minuta kasnije Mladost je ostala sa igračem manje kada je Welbeck u 34. minuti dobio brzo dva žuta kartona i morao je ranije pod tuš.

Plavi su sa igračem više napadali, ali je golman Mladosti Velić sjajno branio tokom čitavog susreta. U 50. minuti Bogičević je glavom šutirao glavom u same rašlje, ali je Velić odbio loptu u korner.

ipak, golman gostiju kapitulirao je u 57. minuti. Stevanović se izborio za loptu na desnoj strani, dodao do Ramovića koji ubacuje loptu na drugu stativu, a Veselinović atraktivno glavom u padu pogađa za 1:1.

Dvanaest minuta kasnije Velić je drugi put morao po loptu u svoju mrežu, a pogodak je postigao rezervista Ermin Zec.

Iskusni napadač je u svom debiju za Plave pogodio nakon samo devet minuta u igri, a dobio je žuti karton zbog toga što je tokom proslave pogotka skinuo dres.

Željo je mogao slaviti i ubjedljivije, no Velić je tri minute prije kraja susreta sjajno odbranio Veselinovićev udarac iz peterca nakon Pavićevog ubačaja, a potom je u sudijskoj nadoknadi Zec uzdrmao stativu.

Plavi su se na ovaj način vratili na četvrto mjesto na tabeli, piše Klix.

 

Rezultati by SofaScore