Željo danas igra protiv neugodnog niza

„Plavi“ na Grbavici dočekuju Široki Brijeg

Kako je naglasio Amar Osim, prvi strateg Željezničara, tim s Grbavice posljednje četiri utakmice u Premijer ligi BiH nije pobijedio Široki Brijeg.

Naravno, da to ništa ne mora značiti, ali u svakom slučaju Željo danas želi pobjedu u derbiju kola koja bi donijela ostanak na vrhu tabele, a ujedno i prekid tog neugodnog niza.

- Imamo više bodova od Širokog i nismo loši. Znamo im slabe tačke i imaju ih više od nas. Ako budemo kao protiv Mladosti, nećemo dobiti. Ako budemo kao u Tuzli, imamo šansi. Imali smo dramatično različitih pristupa u posljednjim utakmicama. Sloboda je zadnja pa to ostaje lijepa uspomena, no ne treba zaboraviti da smo prije toga bili loši u nekoliko utakmica – rekao je Osim.

Sa druge strane Širokobriježani na Grbavicu stižu u nadi da će se pokazati kako im je prijala reprezentativna pauza, tokom koje su pokušavali što bolje pripremiti ekipu za finiš jeseni.

-Ovu pauzu smo vrlo dobro iskoristili i stvarno odlično radili. Odigrali smo i prijateljsku utakmicu protiv Gruda koja je poslužila svrsi, provjerili smo neke igrače koji su manje igrali. Kvalitetno smo radili u pripremi za derbi protiv Željezničara. Očekujem kvalitetnu utakmicu na Grbavici – naglasio je Toni Karačić, kormilar Širokog Brijega.

U današnjem ogledu i jedan i drugi trener neće moći računati na po jednog kartoniranog igrača. U želji neće biti Enesa Sipovića, dok kod gostiju pravo nastupa nema Josip Kvesić. Susret se igra u 16 sati.