Amsterdamska mladost: Ziyech doveo Ajax na korak od finala

Bajka Ajaxa nastavlja se na kultnoj Yohan Cruyff areni. Kopljari su nakon 1:0 u Londonu prenijeli odličnu igru u Amsterdam i već na poluvremenu vode 2:0.

Igrao se četvrti minut kada je ekipa Ajaxa uspjela je da postigne pogodak. Ziyech je odlično prebacio loptu na drugu stranu, koju je prihvatio Tadić i odlično pucao u desnu stranu ali je još boljom intervencijom gol spasio francuski golman, da bi Dany Roseloptu izbacio u korner.

Korner je izveo najiskusniji igrač Ajaxa, Lasse Schone, koji je ubacio loptu u srce šesnaesterca a najviši u skoku bio je De Ligt koji je postigao odličan pogodak, za vodstvo svog tima.

U nastavku igre Tottenham je pokušao da uzvrati udarac, a već u petoj minuti je Son pogodio stativu, a u devetom minutu je Eriksen odlično ubacio za Delle Allija, ali je engleski reprezentativac bio u ofsajdu.

Igrao se 23. minut kada je lopta stigla  do Eriksena koji je sa sedam metara šutirao pravo u Onanu. Četiri minute poslije Tottenham stiže do prvog kornera, a na odbijenu loptu naletio je Moura koji je šutirao pored gola.

U 30. minutu igre Ajax izvodi odličnu kontru iz tri poteza, Tadić se našao pred golom i šutirao pored gola, da bi iz kontre nakon pet minuta srbijanski reprezentativac ubacio loptu za Ziyecha koji je loptu zakucao iza leđa Llorisa, kako prenosi Radio Sarajevo.