Žižović se suočava sa novom kaznom: "Na 15 kilometara od Širokog, to je faktički domaćinski"

321
Trener Slobode je i požutio

Sloboda je u 23. kolu upisala novi negativan rezultat te je negativni niz bez pobjede u prvenstvu produžila na deset mečeva. Posljednji trijumf upisan je protiv Radnika 16. oktobra na Tušnju.

 

Na pressici poslije utakmice protiv Širokog Brijega Žižović je ukazao na neke nelogičnosti u delegiranju službenih lica, barem iz njegove perspektive.

Trener Tuzlaka se požalio na suđenje Josipa Marinovića kazavši kako je zbog nedosuđenih faulova iz igre morao izvesti dovjicu povrijeđenih igrača Miloša Karišika i Adija Alića.

 

"Čestitam Širokom na pobjedi, nema se tu šta prigovoriti, mi smo imali neke svoje šanse koje nismo iskoristili, nismo znali sporvesti do kraja neke situacije ili možda nismo imali dovoljno sreće."

"Žao mi je što su se dva igrača povrijedila u prvom poluvremenu. To je poremetilo koncepciju, morao sam mijenjati. Ostala nam je jedna situacija ili prekid za promjenu."

"U te dvije situacije nismo dobili ni prekršaj, gospodin je rekao da nije bilo ni kontakta, a dva igrača su morala da izađu. Mislim da objektivno kriterijum suđenja nije bio realan i objektivan, iako to ne umanjuje pobjedu Širokog Brijega."

Žižoviću je bilo nejasno zašto je meč na Pecari sudio Marinović koji je iz Čapljine, dok je pomoćnik bio Jure Musa iz Čitluka, dok je i četvrti sudija Mateao Musa iz Čitluka. Drugi pomoćni Nebojša Žugić iz Banja Luke.

 

"Nejasno mi je da da, ko se time bavi, to ne znam, na 15 kilometara od Širokog Brijega, kojem ništa ne prigovovaram, sude sudije faktički domaćinsku utakmicu."

"Ne zamjeram nikom ništa, vjerovatno je to tako svima normalno. Svi koji se bave fudbalom videk kriterijum suđenja iako sudija nije uticao na rezultat, niti ja to želim puno isticati, ali to je moj prvi utisak."

"Mi ćemo se kao klub boriti, imamo 25 čistih i rudarskih bodova gdje objektivno da se trebamo okrenuti da sačuvamo premijerligaških status jer dugo nemamo bodova za koje smo mislili da možemo osvojiti. Ne smijemo se dovesti u poziciju kao prošle sezone da se klub grčevito bori za opstanak."

Inače, Žižović je u 81. minuti dobio i žuti karton zbog prigovora sudiji, gledajući u prošlost zbog kritikovanja suđenja čeka ga novčana kazna. Pitanje je u kojem iznosu.

Podsjećanja radi, trener Slobode je ovog proljeća već odradio jednu suspenziju jer je zaradio isključenje u Kup utakmici protiv Sarajeva.