Irving i Netsi saznali sjajnu vijest! Zvijezda Brooklyna uskoro će zaigrati i na domaćim utakmicama?

sdf
Objava gradonačelnika New Yorka Erica Adamsa s oduševljenjem je dočekana u svlačionici Brooklyna

Zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving uskoro bi mogao imati pravo nastupa i na domaćim NBA utakmicama. Naime, gradonačelnik New Yorka Eric Adams rekao novinarima da grad planira postupno ukinuti obvezu cijepljenja. Nakon što se nova pravila uvedu, Irving više neće imati ograničenja zbog kojih ne može ni trenirati ni igrati u Barclays Centru.

"Jedva čekam da sve to završimo", rekao je Adams na pitanje hoće li radnu obvezu cijepljenja. "Svako jutro se sastajem sa svojim zdravstvenim radnicima jer sam uvijek izjavljivao da ću slijediti znanost... Dali su nam nove smjernice. Pratit ćemo ih, te se veselim što ćemo u sljedećih nekoliko tjedana proći kroz pravu transformaciju mjera."

Adams je dodao da bi uskoro trebao dati i konkretnije informacije.

Nakon gradonačelnikovih komentara, trener Netsa Steve Nash rekao je da Irving radi na tome da može bez smetnji igrati u punom radnom vremenu, čim se za to postignu uvjeti.

Zanimljivo, Adamsova javna objava došla je samo tjedan dana nakon što je NBA povjerenik Adam Silver doveo u pitanje regularnost odluke New Yorka vezane za cjepivo, zbog kojih Irving ne može igrati u Barclays Centru.

"Meni je čudno što se to odnosi samo na domaće igrače. Ako se u konačnici to pravilo odnosi na zaštitu ljudi u areni, jednostavno mi nema smisla da gostujući igrač koji nije cijepljen može igrati u Barclaysu, ali domaći igrač ne može", kazao je Silver.

Sljedećeg dana i gradonačelnik Adams je tu politiku nazvao "nepoštenom"... Kako god, Netsi će s Irvingom na svim utakmicama, ali i treninzima biti neusporedivo jači. Kad tome još dodate debi Bena Simmonsa koja se očekuje navodno već ovaj tjedan, te povratak Kevina Duranta jasno je da Netsi ponovno postaju momčad koju svi vide u velikom finalu NBA lige. Iako su u ovom trenutku tek osma momčad Istoka.