Zvijezda Reala čestitala Bajram: Benzema na pragu velikog uspjeha

.
Francuz je trenutno na četvrtom mjestu ukupne liste strijelaca Lige prvaka sa 85 golova

 

Napadač Real Madrida, Karim Benzema, vodeći je strijelac Lige prvaka ove sezone sa 14 golova, a samo jedan pogodak  dijeli ga od diobe trećeg mjesta na listi najboljih strijelaca u historiji ovog elitnog takmičenja.

Sjajni francuski napadač je ove sezone zabio 14 golova u Ligi prvaka i vjerovatno će ponijeti titulu najboljeg strijelca jer njegov prvi pratioc, napadač Liverpula Mohamed Salah, ima šest golova manje.

Salah bi u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka protiv Viljareala, kao i u vjerovatnom finalu ("Redsi" imaju 2:0 sa Enfilda) trebao zabiti čak šest golova kako bi dostigao Benzemu.

Francuz je trenutno na četvrtom mjestu ukupne liste strijelaca Lige prvaka sa 85 golova, dok Robert Levandovski (Lewandowski) na trećem mjestu ima pogodak više. Prve dvije pozicije uvjerljivo drže Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) sa 140 i Lionel Mesi (Messi) sa 125 golova.

Benzema se danas oglasio na Instagramu s bajramskom video čestitkom svim muslimanima, a ne treba posebno naglašavati da je nakon toga i sam primio desetine hiljada reakcija, lajkova i čestitki na svoju poruku.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

FOTO: INSTAGRAM