Tim Razije Mujanović podržao žene koje boluju od raka dojke- sakupljeno skoro 2.500 KM

Hh

Tim Razije Mujanović, potpredsjednice Nezavisnog bloka, šetao je danas na Vilsonovom šetalištu simbolično u znak podrške ženama koje su se borile i bore s rakom dojke. Legendarna košarkašica je okupila svoj tim u sklopu velike akcije "Race for the cure", pokazujući svojim angažmanom da može okupiti veliki broj ljudi, te je zahvaljujući registracijama i sponzorima, tim Razije Mujanović prikupio skoro 2.500 KM, što će sigurno pomoći u borbi protiv ove opake bolesti. Između ostalih, u Razinom timu su i predsjednik NB-a Senad Šepić i federalni zastupnik Amer Obradović.       

 

Razija Mujanović kaže: „Sretna sam što me je moja ekipa izNezavisnog bloka podržala i danas da zajedno u Sarajevu šetamoza sve žene koje boluju od raka dojke! Ja sam je još emotivnijedoživjela jer sam i sama pobijedila rak dojke i znam kakvu borbu te žene vode! Znam kroz šta prolazi osoba koja uđe u tu borbu. Želim biti podrška svima. Rak dojke je nešto što se može svakome dogoditi, nije bitno da li ste učiteljica, domaćica, doktorica, košarkašica ili nešto peto. Prevencija je jako bitna i pozivam sve žene da budu odgovorne i redovno kontroliraju svoje zdravlje. Zajedno možemo pobijediti. Žena je ženi drug!''

 

Naša legendarna Raza, najuspješnija bosanskohercegovačka sportiskinja ikada, izabrana je za jednu od ambasadorkuovogodišnje akcije „Race for the cure 2020“ #RFTC2020.

Izvor: