100 ljekara zarobljeno na aerodromu u Frankfurtu: Nude nam let tek u ponedjeljak

,
Ne daju nam kofere, nemamo svoje stvari kod sebe. Kažu nam da idemo u hotel, rekli su doktori

Let otkazan zbog štrajka zaposlenih na aerodromu

FOTO: BLIC

Doktori Dragan Stajić i Dejan Dimitrijević iz Srbije boravili su u Lisabonu na Kongresu ginekologa i ortopeda Srbije.

Putovali su putem agencije "Fog". Sinoć su krenuli iz Lisabona, a presjedanje je trebalo da bude u Frankfurtu i potom da se upute za Beograd. Međutim, stali su na pola puta zbog štrajka zaposlenih na aerodromu.

Ali i to ne bi bio tako veliki problem da nisu ostali bez svojih kofera koje su predali prije nego što je otkazan let. Rečeno im je da do ponedjeljka neće biti letova za Beograd i da sutra dođu po prtljag.

- Ovo je nečuveno. Ne daju nam kofere, nemamo svoje stvari kod sebe. Kažu nam da idemo u hotel. Sve je već bukirano, ne možemo ni smještaj da nađemo. Lufthansa nam nudi avion u ponedjeljak, za svega desetak ljudi. Svi moramo na posao već tada. Molimo organe Srbije, ministarstvo ili ambasadu da se uključe i pomognu u rješavanju ovog problema - kažu za "Blic" ginekolozi Stajić i Dimitrijević.

Također, oko 200 turista ostalo je sinoć zarobljeno na aerodromu Čampino u Rimu, nakon što im je kompanija Wizz Air tri puta pomjerila let za Beograd, da bi ga na kraju i otkazala.

Putnicima je, kako kažu, ponuđeno da im kompanija pokrije troškove hotelskog smještaja jednu noć, ali za povratak nisu našli rešenje, jer su naredni letovi Wizz air-a popunjeni, a idući slobodni su tek za pet dana, piše Nova.rs.