100 pacijenata se javilo u Hitnu u Velikoj Kladuši

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Povećan je broj pacijenata koji su se u proteklom periodu javili u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša. Od njih stotinu, dežurne doktorice Indira Bukvarević i Aida Dedić na dalje liječenje u KB Bihać uputile su dvoje pacijenata.

Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h evidentirala je jedno krivično djelo.

Predah od intervencija, velikokladuškim vatrogascima omogućila je kiša, tako da u protekla 24h nisu imali izlazaka na teren.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

***od 08:00 do 08:30 i od 14:30 do 15:00 sati trafopodručje: Drmaljevo 1 i 2, Vapnara, Rizvići, Ponikve 1, 2, 3 i 4.

***od 08:00 do 15:00 sati trafopodručje: Hresna

Kako informišu iz nadležnih službi, ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz riječne tokove i preko prevoja, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj od 10 do 11 sati, od 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na GP Maljevac – Velika Kladuša u jutarnjim satima bez gužve.

U okviru manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ danas nas očekuje još jedno muzičko veče. U Parku ORB „7 sekretara SKOJ-a“ očekuje nas nastup Admira Ibričića i Huseina Hušidića Sade.

Promjenjivo oblačno s kišom i povremenim pljuskovima preovladavat će danas u Bosni i Hercegovini. Više padavina prognozira se sredinom dana, kada nije isključena mogučnost pojave grmljavine i grada. Manje oblaka i više sunčanih intervala očekuje se na jugu Hercegovine. Temperature u Bosni niže u odnosu na predhodne dane. Najviše dnevne temperature od 27 do 33 stepena u Bosni, do 37 stepeni u Hercegovini.

Biometeorološka prognoza i dalje je dosta nepovoljna. Mada će, usljed povećane naoblake i mjestimičnog osvježenja u vidu kiše, temperature malo opasti, opća slika neće se značajnije promijeniti. Visoke vrijednosti relativne vlage i pojačan osjet sparine, postepeno sa odmicanjem dana, uzrokovaće poteškoće hroničnim bolesnicima, stoga je preporučljivo i dalje se ponašati u skladu sa preporukama savjetodavnih službi, vezano za aktuelni toplotni val.