42 pacijenta obratila su se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja

.
I danas umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme

Svjetski dan sigurnosti hrane obilježava se 7. juna kako bi se skrenula pažnja i potaknulo djelovanje kako bi se spriječilo, otkrilo i upravljalo rizicima koji se prenose hranom. Svjetski dan sigurnosti hrane ima za cilj privući pažnju i pokrenuti akcije za sprečavanje, otkrivanje i upravljanje rizicima koji se prenose hranom kako bi se poboljšalo zdravlje ljudi.

42 pacijenta obratila su se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja, a na dalje liječenje upućen je jedan pacijent. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić.

Protekla 24h bila su mirna za službenike Policijske stanice Velika Kladuša.

Bez intervencija su bili i velikokladuški vatrogasci, kazao nam je dežurni Okanović.

Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Vodosnabdijevanje je uredno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog radova na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća (u ulici Alipašina), saobraćaj se iz smjera Vogošće preusmjerava kroz ulicu Jukićeva, dok se iz smjera Sarajeva saobraća ulicom Alipašina, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući prolazni lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto jače tegobe, naročito u toplijem dijelu dana, kada će osim relativno visokih temperatura, problem predstavljati i porast sadržaja vlage u zraku, te izraženiji osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja. Svježija noć i jutro, kao i mirniji san, pozitivno će djelovati na opću sliku.