43 pacijenta zatražila pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin, u saobraćajnoj nesreći u Cazinu dvije osobe lakše povrijeđene

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 12°C, dok je vodostaj Mutnice 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala jednu intervenciju, i to kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Naime, na Jusinom putu je došlo do nezgode u kojoj je učestvovalo 1 m/v. Pričinjena je materijalna šteta, a lakše su povrijeđene dvije osobe.
 
Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.
 
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 43 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.
 
Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova „Elektroprijenosa“ BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

Dana 15.06.2021. godine
 
od 09:00 do 14:00 sati trafopodručja: Kovačevići 1.

Dana 16.06.2021. godine

od 05:30 do 06:00 sati trafopodručja: Ćoralići 2, Ćoralići Križ 1 i 2, Gornji Ćoralići, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Lojićka 2 i Mlin, Mutnik 1 i 2, Begove Kafane, Hušići, Rajak i Razvoj, Robot i Poslovna zona Kapići, SE Cazin 1
od 06:00 do 06:30 sati trafo-područja: Ratkovac 1 i 2, Ćoralići 3, Pjanići 1 i 2, Krndija 1 i 2, Gornji Nadarevići, Krivajski Puškari 1 i 2, Krivaja 1 i 2, Hirkići, Lulići, Hamulići, Porčići, Tržačka Platnica 1 i 2, Donja Barska Kožar, Kovačevići 1, 2 i 3 Hasanagići, GSM Nuhanovići, Hajder, Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2, Farma Mokreš 1 i 3, Straža, Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Crpilište Mutnik, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo i Vrelo;

od 09:00 do 18:00 sati trafopodručja: GSM Lubanovo brdo, Rujnica 1, Bukovica, ASB Expan, Gata 3, RC Gata, Farma Crnaja 2, Šturlić 1 i 2, Debeljak, Džehverovići, Derviševići, Hadžin potok 1 i 2, Šturlićka Platnica 1 i 2, Prepumna stanica Šturlići, Seferagići, Aličajići, Ćehići 1 i 2, Tirići, Mesići, Urga 1 i 2, Tržac 1, 2 i 3, Tržačka Raštela 1 i 2, Ćehići 2, Tirići, Aličajići, Mešići, Tirići, Urga 1 i 2, Ćehići, Tržac 1, 2 i 3, Tržačka Raštela 1 i 2, Crnaja selo, Farma Crnaja 2, Prepumpna stanica Šturlić, Hadžin potok 1 i 2, GSM Repetitor Ružnići, Šturlići – Sefaragići, Šturlička Platnica, Ćoralići, Šturlić Debeljak i Šturlićka Platnica 1 i 2.
 
Dana 17.06.2021. godine

od 05:30 do 06:00 sati trafo-područja: Ratkovac 1 i 2, Ćoralići 3, Pjanići 1 i 2, Krndija 1 i 2, Gornji Nadarevići, Krivajski Puškari 1 i 2, Krivaja 1 i 2, Hirkići, Lulići, Hamulići, Porčići, Tržačka Platnica 1 i 2, Donja Barska Kožar, Kovačevići 1, 2 i 3 Hasanagići, GSM Nuhanovići, Hajder, Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2, Farma Mokreš 1 i 3, Straža, Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Crpilište Mutnik, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo i Vrelo:

od 06:00 do 06:30 sati trafopodručja: Ćoralići 2, Ćoralići Križ 1 i 2, Gornji Ćoralići, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Lojićka 2 i Mlin, Mutnik 1 i 2, Begove Kafane, Hušići, Rajak i Razvoj, Robot i Poslovna zona Kapići, SE Cazin 1.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, stabilizacija vremena povoljno utiče i na saobraćajnu situaciju na putevima u BIH. Kolovoz je suh, a vidljivost uglavnom dobra. Tokom dana povećan je broj biciklista i motociklista, pa apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
 
Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, večeras od 20 sati do sutra ujutro do 06 sati doći će do obustave saobraćaja.

Danas i sutra izvode se radovi u tunelu Ivan, na dionici Tarčin-Konjic. Za vrijeme izvođenja radova saobraćat će se usporeno.

U toku su radovi na sanaciji dilatacije nadvožnjaka Zalužani (na magistralnom putu Klašnice-Banja Luka), zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom (lokacija poslije isključenja za Kuljane).

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).
 
Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Živinice.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.