55 pacijenata u Velikoj Kladuši- u Covid ambulanti 15

dsa
Danas će u Velikoj Kladuši biti priređen doček Nove godine na Trgu mladih uz sjajni „The Horoscope band“ iz Bihaća i novogodišnji vatromet tačno u ponoć, s kojim ćemo ući u Novu 2022. godinu. U novogodišnjoj noći na snazi će biti obustava saobraćaja u centru grada od 18:00h do 01:00h, a saobraćaj će biti regulisan alternativnim pravcima.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 55 pacijenata.

Dežurni doktori, Kasim Selman i Dinko Keserović na dalje liječenje uputili su 4 pacijenta.

U COVID ambulantu javilo se 15 pacijenata, od kojih je dvoje upućeno na dalje liječenje.

Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala je 5 krivičnih djela, jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode.

U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedna osoba zadobila je teže tjelesne povrede, dok je u drugoj zabilježena materijalna šteta.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija. Prema jutros dostupnim informacijama, bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, kao i odvozu komunalnog otpada, te održavanju gradske čistoće.

Posljednjeg dana u ovoj godini uslovi za vožnju su povoljni, jer se u većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi po suhom ili mjesimično vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na području: Bihaća, Prijedora, Orašja, na dionici autoputa Zenica-Tarčin, kao i dolinom rijeka: Vrbasa, Drine, Lašve i Spreče. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Tokom dana očekuju pojačanu frekvenciju vozila, posebno u većim gradskim zonama.

Povodom Nove godine, danas od 12 sati do 03. januara do ponoći zabranit će se prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Vozače molimo da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da u novogodišnjoj noći ne upravljaju vozilom ako su pod dejstvom alkohola.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme.

U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake.

Dnevna temperatura zraka od 10 do 16 °C. Uz povoljnije biometeorološke prilike i stabilizaciju vremena, većina populacije će se osjećati bolje.

Svježije jutro i potom duži sunčani intervali, povoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti.

U centralnoj i istočnoj Bosni, mjestimično zadržavanje magle tokom prijepodneva, malo će remetiti opću sliku.

Sa odmicanjem dana posvuda će biti ugodnije.