73 pacijenta zatražila su pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša

Foto: Facebook
Jedan pacijent upućen je u Kantonalnu bolnicu na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su dr. Dinko Keserović i dr. Mustafa Hodžić.

Policijski službenici evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Elektronapajanje je stabilno.

Vatrogasna jedinica imala je miran protekli period, saznajemo od dežurnog Kapića.

U prostorijama Omladinskog centra „Knjiga“ u danas će biti organizirana kreativna radionicu za djecu od 3 do 5 godina u 10h i za djecu starosti 6 i 7 godina od 13h pod nazivom “Montessori – Odgojna područja“. Posjetitelje predavanja i učesnike radionice očekuju vrijedne nagrade i pokloni. Život i djelo Marije Montessori i danas plijeni pažnju roditelja, odgajatelja, učitelja, psihologa, pedagoga, liječnika, defektologa – jednako kao i prije više od stotinu godina kada je osnovana prva dječja kuća Marije Montessori.

Promocija knjige “Siroče” bihaćkog autora Damira Mašića biće održana danas u Alternativnom domu kulture u 18:00 sati.

U okviru Novogodišnjeg turnira u malom nogometu “Velika Kladuša 2021.” danas se igraju utakmice iz grupe B. Ovo su parovi i satnice:

17:00h Autoperfecta A.Hušidić/Okić transport – Johovica

17:30h Mladost Mahmić/WienWestTours – Udruženje paraplegičara

18:00h RS Group – Autoperfecta A.Hušidić/Okić transport

18:30h Johovica – Mladost Mahmić/WienWestTours

19:10h Mladost Mahmić/WienWestTours – RS Group

19:40h Udruženje paraplegičara – Johovica

20:20h RS Group – Udruženje paraplegičara

20:50h Autoperfecta A.Hušidić/Okić transport – Mladost Mahmić/ WienWestTours

21:20h Johovica – RS Group

21:50h Udruženje paraplegičara – Autoperfecta A.Hušidić/Okić transport

Kladuška zima:

DJ Gipsy, tematsko veče „Retro jukebox“ i hitovi devedesetih očekuju vas u nedjelju, 26. decembra od 18h u Parku Omladinske radne brigade „7 sekretara SKOJ –a“.  I ova „Kladuška zima“ donosi i zimski grad postavljen u Parku u kojem posjetioci mogu uživati u delicijama kladuških  ugostitelja, dok su na prodajnim štandovima izloženi razni suveniri, umjetnine i novogodišnji asortiman.

Vrijeme

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine na području Hercegovine. Tokom dana u većem dijelu Bosne prestanak padavina, a nove se očekuju krajem dana i tokom noći. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

Nastavlja se period nepovoljnih biometeoroloških prilika. Oblačno, neuobičajeno toplo i povremeno tmurno vrijeme, praćeno kišom i južinom, kod osjetljivih osoba može uzrokovati jačanje tegoba. Opšta slika će, usljed izraženije nestabilnosti, biti lošija u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Sa noćnim satima malo ugodnije.

BIHAMK

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja