84 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja

.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 10:00h trafopodručje – Tuk 1 Medika Organika,
  • od 10:00 do 11:00h trafopodručje – Šabića put

84 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja, a dva pacijenta upućena su na dalje liječenje. Dežurna doktorica bila je Arnela Čokić, a građani su se najčešće žalili na virozno stanje, povišenu temperaturu, povraćanje, te probleme s tlakom.

Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala je  jedno krivično djelo.

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno, informišu iz nadležnog JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Još jedna mirna noć je iza kladuških vatrogasaca, rekao nam je dežurni Okanović.

Novi sadržaj „Kladuške zime 2022“ donosi donosi nastup Faruka Pečenkovića! Početak je u 18.30h u Parku ORB „7 sekretara SKOJ –a“…

Polufinalne utakmice 15. Novogodišnjeg turnira na programu su danas kada se sastaju:

19:00h All Star – AC Transport i prijatelji

20:00h RS Group/Zlatarna Najo – Caffe bar Leo Slunj

Finale i utakmica za treće mjesto zakazani su za petak, 30. decembra.

Poljoprivredne apoteke „Komunalije“ do petka, 30. decembra u Maloj sali Gradske sportske dvorane u vremenu od 10 do 16 sati realiziraju akcijsku prodaju robe iz svog asortimana.

Vrijeme i stanje na putevima

Danas se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim područjima pretežno sunčano sa maglom po kotlinama. Tokom dana povremeno slaba kiša je moguća ponegdje na jugu, zapadu i jugozapadu naše zemlje. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14 °C.

Opća slika je relativno povoljna. U Hercegovini i na jugozapadu će sunčani intervali činiti dan ugodnijim, u Bosni će jutarnja magla praviti smetnje hroničnim bolesnicima, koji bi po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom. Blago južno strujanje zraka u manjem obimu, moglo bi da izazove kod osjetljivih osoba reakcije poput glavobolje, nervoze, nesanice.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima slabije magle na širem području: Viteza, Kiseljaka, Konjica, Jablanice, Ključa i Sanskog Mosta, dok zbog mjestimično jakog vjetra skrećemo pažnju na šire područje Bosanskog Petrovca. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.