Abazović: Kokain u vrijednosti višoj od 100 miliona eura je jedna desetina autoputa

.
Ta količina pronađenog kokaina je podvig za Ameriku, a ne za Crnu Goru, kazao je Abazović

 

Sve priče o tome da sektor bezbjednosti ne funkcionira ili da nije na nivou, sve demantuju rezultati. Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala nema mafiju koju nije napao u proteklih šest mjeseci, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Operativni podaci

On je, govoreći o prethodnoj akciji, kazao da je to nevjerovatan podvig crnogorske policije te da je to najveća zapljena kokaina ikada u regionu.

Naveo je da je pronađeni kokain došao putem odakle "dolazi decenijama".

- Ta količina pronađenog kokaina je podvig za Ameriku, a ne za Crnu Goru - istaknuo je.

Nije htio iznositi operativne podatke o tome za koju kriminalnu grupu je vezan pronađeni kokain.

Dritan Abazović

- Ovo su stvari koje građani od nas očekuju, ta droga je u vrijednosti višoj od 100 miliona eura, jedna desetina autoputa. To građani treba da razumiju. Kad god razmišljaju o temama svađalicama treba da znaju da iza svega toga stoji neki kokain, neki šverc cigara ili neka zloupotreba državnih resursa - kazao je Abazović i dodao da su podstrekači mržnje najčešći finansijeri kriminalnih grupa.

Sada je "game over"

Dodao je da je to što se desilo u Crnoj Gori za 250 dana rada Vlade u segmentu borbe protiv kriminala "neviđeni podvig", te da u zemlji više neće biti uporišta za kriminal.

- Jesu li oni imali zaštitu države ranije procijenite sami, sada je "game over". Isto važi švercere kokaina, a očekujem da veoma brzo otkrijete i za neke druge sfere o čemu se radi, a koje nisu iz sektora visokog kriminala, kojeg mi često vezujem za šverc cigareta i drogu, ali jesu za nešto što su državni resursi - poručio je Abazović.