Adnan Šećerović: "Ne može doći do neke mega popularnosti bez angažovanja osobe"

ds
Obavili smo intervju sa Adnanom Šećerović, dobili smo zanimljive odgovore. Pogledajte ispod.

1. Možete li se predstaviti čitaocima portala Cazin.net?
Pozdrav, ja sam Adnan Šećerović, 40 godina iz Zenice, Direktor i vlasnik PR i Booking Organizacije „Koraci“

2. S čime se bavite?
Već 15 godina radim kao booking i PR menadžer sa brojnim poznatim muzičarima iz regiona, kao i sa nekoliko poznatih sportista. Organizirao sam brojne muzičke događaje, izložbe, performanse kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom regiona. Sa sportistima radim na njihovoj ličnoj promociji i na prikupljanju sponzorskih sredstava za vrhunske sportiste.

3. Da li ste kao mali davali doznanja vašem poslu?
Iskreno kao mladji se nikada nisam vidio u ovom poslu, odnosno nisam nikada o ovom poslu ni razmišljao. Završio sam srednju Medicinsku školu, potom fakultet Kriminalističkih nauka, i završih na postdiplomskom studiju PR i poslovnih strategija, i eto pronađoh se u tome, u poslu u kojem zaista uživam.

dsadsas

4. Gdje se vidite za 10 godina?
U budućnosti se vidim u poslu koji obavljam jer kao što rekoh to je posao koji me ispunjava i koji zaista od srca volim raditi. Planovi za veće projekte postoje, ali nažalost situacija sa Covidom je mnogo toga usporila, nadam se da će veoma brzo sve krenuti nekim normalnim poslovnim tokovima kakvi su bili prije pandemije.

5. Koja je vaša neostvarena želja?
Osim posla kojim se bavim, inače živim mirnim životom, nemam neke megalomanske želje, tako da nemam niti neke neostvarene želje. Živim u svom nekom realnom svijetu i kao cilj postavljam sebi skromne veoma lako ostvarljive želje.

6. S čime se Pr Manager sve bavi?
Posao booking i PR managera koji radim podrazumjeva promociju rada muzičara i sportista, organizaciju nastupa muzičara, pronalazak potencijalnih sponzora kao i kompletnu komunikaciju s medijima u ime osobe koja me angažuje.

lkj
 

7. Da li ste sanjali da nekad budete pjevač, slikar ili neki drugi posao
Pa nisam baš nikada imao neke afinitete da bi ja baš bio umjetnik, nisam to nikada prepoznao u sebi, a opet s druge strane volim umjetnost, pa eto onda sam se ipak odlučio da se bavim tim poslom, ali iza scene, a ni jedan ozbiljniji muzičar ili sportista ne može doći do neke mega popularnosti bez angažovanja osoba koje će voditi računa o njegovoj karijeri.

Izjavio je Adnan Šećerović za portal Cazin.net.