Ajnadžić tvrdi: Službenicima se lijepe etikete da su nečije snahe, djevojke, sinovi...

asd
Nedžad Ajnadžić, bivši načelnik Općine Centar Sarajevo na Facebooku je objavio, kako je rekao, dijelove svojevrsne analize koju su sačinili njegovi politički oponenti.

U njoj su nabrojani državni službenici i njihove navodne poveznice s Ajnadžićem, njegovim stranačkim kolegama, pojedinim vijećnicima, ministrima, generalima…

Iako nije objavio dio dokumenta s imenima prozvanih službenika, Ajnadžić je stao u njihovu odbranu, kazavši da su veoma vrijedni i da su pobijedili u konkursnoj proceduri.

Zahiragić, Katica, Glamoč...

U dijelovima dokumenta koje je objavio, stoji između ostalog "djevojka Harisa Zahiragića", "snaha vijećnika Velije Katice", "porodična veza Nihade Glamoč", "porodična veza s Nedžadom Ajnadžićem", "sin generala Hamida Bahte"…

"Nevjerovatno je, ali istinito, koja količina političke gluposti se unosi u prostor državne službe. Naime, papiri koji se pronose, kao "ekpertska analiza", zorno govore o tome, naveo je Ajnadžić.

Kako je rekao, analizu mu je dostavio jedan od funkcionera pozicije u Općinskom vijeću, a ako bude neophodno objavit će njegovo, odnosno njeno ime.

"Ovo je sramota čime se bavi ova vlast", naveo je Ajnadžić, objasnivši da su autori analiza osobe s inicijalima S. M., S. D. i P. H.

Rekao je kako je ovaj papir eklatantan primjer zloupotrebe državnih službenika u političke "obračune".

"Općina važnija od 10 drugih"

"Ovo se zove stigmatizacija državnih službenika i stavljanje mete na potiljak. Inače, P. H je jedan od onih koji pretenduje da bude primljen u državnu službu po 'političkoj' i 'genetskoj' predodređenosti. Analize kao što je ova polarizira državne službenike, generira loše međuljudske odnose i izaziva konfrontaciju. Ovi papiri i 'mudra' analiza govori o njima više nego o državnim službenicima. Državni službenici koji su navedeni u ovoj analizi su veoma vrijedni, odgovorni i posvećeni svom poslu. U konačnici, oni su pobjedili u javnoj konkursnoj proceduri koju provodi agencija za državnu službu”, naveo je bivši načelnik, kojeg je na lokalnim izborima lani pobijedio Srđan Madić iz Naše stranke.

Prije toga, SDA je suvereno vladala ovom općinom, čiji je značaj tokom Ajnadžićeve pobjede na izborima 2016. Bakir Izetbegović nespretno definirao kao kao "općinu važniju od 10 drugih".