Srđan Puhalo: Ako želite naštetiti Dodiku - što više aplauza i osmijeha

Srđan Puhalo, psiholog i analitičar u Sarajevu će promovisati svoju knjigu "Samo frontalno". U Danu uživo kazao je da mu je "inspiracija" bio Nikola Špirić, i zašto se odlučio da je tek sada promoviše u glavnom gradu BiH.

"Moja inspiracija je Nikola Špirić, koji je kupio stan u Beču od prodaje knjiga. To je vrhunski čin, dođeš im u Sarajevo, uzmeš im pare i investiraš u Republiku Srpsku",kazao je u uvodu.

U knjigi "Samo frontalno" - govori i o Miloradu Dodiku, za kojeg je kazao da se "navukao na otvaranje manifestacija" u Sarajevu.

"Ne propušta priliku da kapitalizuje svoje prisustvo. Fino je to od njega. Ovaj put nije bio izviždan, čini mi se da se Sarajevo polako privikava na Dodika", rekao je, dodavši:

"Svaki zvižduk potkrepljuje teze koje on zastupa, da je nemoguć život u Bosni i Hercegovini, pogotovo Srba. Ako želite da naštetite Dodiku, što više aplauza, osmijeha, skandiranja. To je efektnije nego zvižduci i vrijeđanje", poručio je Puhalo.

Podsjećamo, Milorad Dodik je kao predsjedavajući Predsjedništva BiH u Sarajevu otvorio Ekonomski forum Bosne i Hercegovine.

"Samo frontalno" su priče i blogovi koji su objavljivani na portalu Frontal.ba, a sa knjigom je obilježio osam godina rada tog portala.

"Ja sam staromodan i volim da ukoričim. Stoji u polici, zato smo napravili knjigu", rekao je i pozvao sve koji su u mogućnosti da dođu u prostorije HUB387 na promociju knjge 25. februara.

"Građanima Republike Srpske prošle godine je izdato ukupno 331.640 recepata za antidepresive i lijekove za smirenje, vrijednosti skoro 2,6 miliona maraka. Pa zašto da mijenjamo vlast, kad nam je vako dobro!!!", glasi i jedan od današnjih tvitova Puhala, koji je komentarisao..

"Mi smo drogirano društvo, lijekovima, lakim i teškim drogama. Da bi lakše podnijeli svakodnevnicu posežemo za nečim što je kontraproduktivno. Umjesto da govorimo šta nam smeta, mi se kljukamo antideprsivima", kazao je Puhalo.

Na pitanje da li je nacionalizam droga - kazao je da jeste, i to vrlo efikasna.

"Pomuti vam razum, opije. Mi prosto često ne glasamo i ne ponašamo se racionalno. Ali to je taktika domaćih političara i udruženi zločinački poduhvat bošnjačkih, srpskih i hrvatskih lidera. Oni pumpaju homogenizaciju, na osnovu toga ubiru glasove i pobjeđuju na izborima", izjavio je Puhalo za N1.