Alešević iz Velike Kladuše i dalje osumnjičen za ‘neovlašteno snimanje’?

alesevic
U Tužilaštvu BiH je u toku saslušanje Nermina Aleševića, biznismena iz Velike Kladuše, koji je snimio razgovor s prvim čovjekom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milanom Tegeltijom, a kojim je želio je da javnosti dokaže i pokaže ko su ljudi koji rade u našem pravosuđu danas je ponovo saslušan u Tužilaštvu.

 

Biznismen iz Velike Kladuše ponovo se branio šutnjom i traži imunitet, a njegova odbrana poslala je žalbu Sudu u Strazburu.

"Borba se nastavlja, idemo dalje", kazao je Alešević za Patriju.

Podsjećamo snimkom Alešević je to pokazao, ali je zaradio status osumnjičenog jer je, prema navodima Tužilaštva BiH, neovlašteno snimao Tegeltiju. On se, naime, u predmetu "Potkivanje" sumnjiči za neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

Alešević je, podsjetimo, duže od dvije godine čekao na rješavanje predmeta u Tužilaštvu Kantona Sarajevo kako bi njegova firma mogla raditi neometano. Zbog sporosti rješavanja slučaja, obraćao se Uredu disciplinskog tužioca, ali i Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH. Nije bilo reakcije, pa se odlučio direktno doći do Tegeltije, preko njegovog kuma i službenika SIPA, sad već suspendovanog Marka Pandže, koji je tokom istrage u Tužilaštvu BiH preuzeo svu odgovornost.