Aličković: “Ceca ne može pjevati u Sanskom Mostu, mnoge Bošnjakinje prepoznale su svoj nakit na njoj”

.
Ovogodišnja pobjednica srpskog muzičkog showa “Zvezde Granda” Šejla Zonić najavila je da će pobjednički koncert održati u Sanskom Mostu.

 

Šejla još uvijek nije ni potvrdila ni demantovala da li njena mentorica dolazi na koncert.

O cijeloj situaciji ogladio se i Nihad Aličković osnivač AntiDayton pokreta u BiH piše Crna-Hronika.

NIKAKO DA STIGNEM DA SE OGLASIM KONKRETNO NA OVU TEMU, PA EVO SADA KADA SE NAKUPILO MASA NEKIH INFORMACIJA I DEZINFORMACIJA DA NAPIŠEM NEŠTO

 

Hoćete objektivno i direktno, EVO!

MOLIM VAS PROČITAJTE PRIJE NEGO KOMENTARIŠETE I PODIJELITE! Hvala!

 

Što se tiče pjevačice Šejle Zonić, ona je samo još jedna u nizu svih onih koji su se iz BiH takmičili u Beogradu na “Zvezdama Granda” pokušavajući dobiti nekakvu “specijalnu potvrdu” za svoj talenat. To je samo najobičnija nesigurnost u sebe i ništa više.

Šejla je bila pjevačica grupe DIVANHANA i s Divanhanom je napravila strašne rezultate i marketing. Istina je da Šejla ima izuzetne glasovne mogućnosti, da pjeva jako dobro i školovano i talentovano i da se sigurno neće za dugo pojaviti neki kandidat poput nje. Međutim ono što Šejlu razlikuje od ostalih BH kandidata koji su ikada nastupali na ovom takmičenju je njena mentorica, Svetlana Ražnatović – Veličković / CECA!

Svi znamo ko je Ceca i znamo da je i Ceca nekada a i sad sigurno punila i puni javne prostore svojim glasovnim mogućnostima, međutim Ceca je i udovica ratnog zločinca, ubice i velikosroskog kilera iz Beograda, Arkana Ražnatovića. Udovica je čovjeka koji je od Bijeljine do Prijedora ostavljao iza sebe samo krv, pustoš, zločine, grobnice, tijela, i tako dalje.
Ono što nju još veže za njegova nedjela nije samo brak i djeca koju ima s njim već i njeni nastupi koje je držala njegovim vojnicima bodreći ih na taj način i motivišući za odlazak u mnoge zločinačke pohode pa i vršenje genocida nad Bošnjacima. Nije nikome nepoznata ni priča o smrti Riste Đoge i tadašnjeg prisustva Cece i Arkana u Diviču. Nije nepoznanica ni da su mnoge bošnjakinje prepoznale svoj nakit na Ceci. Nije nepoznanica ni to da je pjevala u više gradova tokom agresije na RBiH koje je Arkan držao pod kontrolom. Nije nepoznanica ni da je kako kažu bila umikešana u kidnapovanje njenog bivšeg momka Bošnjaka pred agresiju od strane Arkana za kojeg je tražena kasnije otkupnina od njegovog brata.

Kako kaže Šejla ona samo pjeva ljubavne pjesme i šalje i širi samo ljubav pa da je podsjetim da i Ceca pjeva ljubavne pjesme i pjevala ih je i Arkanovim zločincima. Tako da to sa ljubavi nema veze Šejla niti ko o ljubavi priča a niti smo mi u ljubavi sa Cecom niti ćemo ikada biti!

Ono što sam u par navrata ovih dana vidio je to da se u komentarima na fb i Instagramu i na Tik Toku, piše da nastup Šejle u Sanskom Mostu uz pratnju Cece osigurava Moto Klub “UNITED TRIBUNS” u šta ne mogu i ne želim da vjerujem. Ovim putem želim da naglasim da su to samo glupe i bezvezne glasine jer do toga siguran sam neće niti može doći. Poznavajući autoritet Unitet Tribunsa ne sumnjam da nekome smetaju, ali u te poslove njih ili bilo koga njima suparnih ne želim da ulazim niti me to zanima. Međutim, poznavajući određeni broj članova ovog Moto kluba iz Sanskog Mosta, znam da je nemoguće da se tako nešto desi. Znam da su u ovom klubu iz BiH momci koji strašno vole i poštuju ljiljane, koji su svake godine na putu za Srebrenicu i Potočare, svake godine na dženazi sa svim ostalim motoristima u Potočarima, često komuniciram s njima, prate i rad pokreta, patriote su na sve načine. Dakle, oni koji pišu gluposti i lažu evo da ih ovim putem razuvjerim da je takva informacija lažna, da United Tribunsi iz Sanskog Mosta ipak znaju za patriotizam, znaju za ljiljane, dolaze iz grada komandanta rahmetli Mehmeda Alagića i apsolutno je nepotrebno da im se podvaljuje takav angažman kad je Ceca u pitanju. Ja u to nevjerujem niti želim da vjerujem i garantujem da svoj rejting (ma kakav on kome bio, svako ima svoje mišljenje), ne bi stavljali na kocku za jednu Cecu za koju svi znamo da nema šanse da zapjeva ili izađe na binu niti u Sani a ni u ostalim gradovima koji su navedeni na spisku i zaokruženi. Znam neke momke među njima, znam da niau od tog posla iako au miješani i nema koga nema i odakle ih nema ali znam

I provjereno da neće stati iza takve organizacije. To što pojedinci lupetaju po društvenim mrežama slobodno zaobiđite

Takođe, gradovi poput Bihaća, Ključa, Tešnja, Gradačca, Zavidovića, Živinica, Kalesije su HEROJSKI gradovi u koje sam siguran ni Ceca a ni njeni menadžeri NEĆE NAĆI SAGOVORNIKE za bilo kakav vid njenog nastupa sa Šejlom. Velika Kladuša može biti upitna iz razloga da “Babo i Babini” u inat svima dozvole takav blam ker što bi nas ro čudilo kada je “Babo” sarađivao sa Arkanom tokom agresije protiv Bošnjaka i Armije RBiH.

Šejla kao Šejla, može i ima pravo na koncert gdje želi, to je njeno pravo bila pobjednik ili gubitnik, ona u svojoj zemlji to pravo ima, ali ono što joj nije trebalo je ta jedna jbna potvrda Beograda da ona zna pjevati. To je taj kompleks niže vrijednosti koji se nekada ispoljava u našem narodu. Apsolutno bespotrebno. Šejla koja ima perfektne glasovne mogućnosti i čak bolje nego cijeli onaj žiri skupa, dozvolila je sebi da joj je potrebna njihova potvrda da ona zna to što zna bolje od njih. Nevjerovatno. A zašto? Samo zato što su joj ovdje mogućnosti skraćene ili uskraćene i što ovdje malo ko cijeni talenat!

– Ovim putem, poruka Šejli. O takmičenju, mentorstvu ne želim puno, osim da ti nije trebala potvrda jednog Beograda i jedne udovice ratnog zločinca da znaš pjevati jer ti znaš jako dobro da pjevaš, perfektno. Da li ćeš i gdje organizovati svoje pobjedničke koncerte to je tvoja stvar a ko će ti doći na njih to je stvar pojedinaca, ali ono što je NAŠA, patriotska stvar, stvar preživjelih žrtava agresije i genocida, je to da ti poručujemo da u navedene zaokružene gradove ni ne pomišljaš dovoditi svoju mentoricu sa sobom jer će ti koncerti propasti i ostat će ti u lošem sjećanju onda i pobjeda i koncert i nastup i sve ostalo. Niko neće ostati miran niti će se složiti s tim da pokušaš dovesti jednu motivatorku ratnih zločinaca u naše gradove koji su čak rušeni i pljačkani i pustošeni a i ubijani baš od strane muža udovice Cece, ratnog zlikovca Arkana!

CECA neće nastupati u Sanskom Mostu ali ni u Bihaću i drugim gradovima. Neće i ne može!

PS: Teško je gledati da se naša djeca ponižavaju a vrhunski su pjevači, da idu po nekakve potvrde u Srbiju da su dobri pjevači. Sramno je i tužno gledati da u našoj zemlji talenti svake vrste propadaju a u drugim zemljama pa i po Evropi za malo vremena prave strašne rezultate, uspjehe, dostižu vrhove itd ali kod nas su potlačeni, neshvaćeni, odbačeni itd… rezultat toga je loša politika, loša ideologija svakog pojedinca koji kroji svoju ideologiju, ubijanje patriotizma i dovođenje svojih građana do ponižavanja. Razlog je taj što politički faktori nemaju osjećaj koliko je muzika bitna, izdavaštvo, jezik, kultura, država, itd nemaju pojma svega mi nemaju pojma!

PS: Teško je gledati da se naša djeca ponižavaju a vrhunski su pjevači, da idu po nekakve potvrde u Srbiju da su dobri pjevači. Sramno je i tužno gledati da u našoj zemlji talenti svake vrste propadaju a u drugim zemljama pa i po Evropi za malo vremena prave strašne rezultate, uspjehe, dostižu vrhove itd ali kod nas su potlačeni, neshvaćeni, odbačeni itd… rezultat toga je loša politika, loša ideologija svakog pojedinca koji kroji svoju ideologiju, ubijanje patriotizma i dovođenje svojih građana do ponižavanja. Razlog je taj što politički faktori nemaju osjećaj koliko je muzika bitna, izdavaštvo, jezik, kultura, država, itd nemaju pojma svega mi nemaju pojma!

A isto tako, masa je onih koji pate da se pokažu kako oni samo šire ljubav, kako oni samo u ljubav naroda vjeruju, kako su svi isti, pa onda kako NISU svi isti, pa onda mir mir mir niko nije kriv itd. Te patnje za drugim i drugačijim ima samo kod nas i to se siatemski mora iskorijeniti, na tome se mora institucionalno raditi a onda i pojedinačno

Nihad Aličković

 

FOTO