Arijana Memić odgovorila na pismo s KCUS-a: Alisi Mutap ste dali lažnu amneziju

arijana memic

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana oglasila se povodom jutrošnjeg otvorenog pisma iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) koje potpisuju Sebija Izetbegović i Enra Mehmedika-Suljić i u kojemu prijete tužbom Dženanovom ocu Murizu Memiću.

Kako u svojoj objavi kaže Arijana Memić, pravi ljekari ne respektiraju bol nego suosjećaju i ne prijete tužbama, a oni koji su medicinska znanja koristili suprotno humanosti moraju odgovarati.

"Oni koji su se, stupanjem u liječničku profesiju, zakleli da će svoj život staviti u službu humanosti, na petogodišnjicu dženanove smrti njegovom ocu Murizu Memiću prijete tužbom, a istovremeno navode da duboko respektiraju bol zbog izgubljenog djeteta", napisala je sestra ubijenog Dženana Memića.

Na kraju objave ustvrdila je da Alisa Mutap, koja se u trenutku Dženanove smrti nalazila u njegovom društvu, sigurno zna ko su ubice, ali da se toga ne smije sjetiti.

I na kraju da se zna da Muriz nije izgubio dijete, nego su mu dijete ubile kabadahije koje je Alisa Mutap vidjela ali se toga ne smije sjetiti zato što su joj ljekari dali lažnu amneziju.

Pismo sa KCUS-a prokomentirao je i Muriz Memić koji je rekao da ga slobodno tuže ako žele, ali da njegov poziv Sebiji Izetbegović za direktno sučeljavanje u idući petak na "Face TV" svejedno ostaje otvoren.

"Zahvaljujem se prof. dr. Sebiji Izetbegović na otvorenom pismu, a na to mogu samo reći sljedeće: Ja ovu bitku vodim pravno i po zakonu od početka. Ko god misli da treba da me za nešto tuži, neka to i uradi"

Dženan Memić je napadnut u Velikoj aleji na Ilidži 8. februara 2016. godine, nakon čega je 15. februara preminuo na Kliničkom centru u Sarajevu. Početkom februara, nakon punih pet godina, u akciji SIPA-e zvanično su uhapšeni nekadašnji šef Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS Hasan Dupovac i Zijad Mutap, otac Alise Mutap, koja je prisustvovala Dženanovom stradanju.

sc