Potraga okončana tragično: Amar Ramić sutra ide na vječni počinak

Posljednji ispraćaj dvadesetdvogodišnjeg Tuzlaka Amara Ramića, za kojim je 23 dana duga potraga okončana tragično, bit će obavljen u nedjelju 27. maja ispred Komemorativnog centra Tuzla u 14:00 sati. Dženaza i ukop obavit će se istog dana u 16:45 na mezarju Šeher-Osmaci.

Amarovo beživotno tijelo pronađeno je u petak u šumskom dijelu puta naselja Vršani koje spaja dvije tuzlanske mjesne zajednice. Nestanak ovog mladića prijavljen je 2. maja, a nekoliko dana po prijavi, u potragu su uključene i sve službe civilne zaštite – od gradskog do federalnog nivoa. Međutim, danonoćna potraga za ovim mladićem nije urodila plodom.

Dvadeset i tri dana Amarovog nestanka, informacija je bilo jako malo, ali spekulacija i više nego mnogo – zbog čega su cijeli grad, kanton te država osjećali potrebu pomoći unesrećenom mladiću. Ipak, njega je pronašlo lokalno stanovništvo koje je u četvrtak oko 19 sati i obavijestilo policiju.

Budući da je tijelo pronađeno u odmakloj fazi raspadanja, kantonalno Tužilaštvo kao i vještaci Komemorativnog centra, tek su izuzimanjem uzoraka DNK utvrdili spol, a potom i identitet.

Na ovaj način potraga je okončana, ali tragično.

Studenti Fakulteta elektrotehnike Tuzla, čiji je fakultetski kolega bio i Amar, neposredno prije ispraćaja organizuju kolektivni odlazak na dženazu.

“U 13 sati okupit ćemo se ispred zgrade Fakulteta, u neposrednoj blizini gradske pijace, odakle ćemo zajedno krenuti ka Komemorativnom centru u naselju Kojšino” – saopštili su iz Studentskog vijeća ovog fakulteta.

Da mu dragi Allah podari Džennet, a porodici sabur.