Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin u posjeti Unsko-sanskom kantonu (FOTO)

as

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić organizovao je danas, u Bihaću prijem za ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadika Babura Girgina i generalnog konzula Republike Turske u Banja Luci Oguza Kilića.

Njegova ekselencija Sadik Babur Girgin boravi u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu a u razgovoru sa premijerom Ružnićem uputio mu je čestitke na ponovnom imenovanju na čelo kantonalne izvršne vlasti te poželio uspjeh u radu novoizabranoj Vladi Unsko- sanskog kantona.

– Saradnja Unsko-sanskog kantona i Ambasade Turske u proteklim godinama je bila uspješna a pomoć Turske je bila izuzetno značajna u vrijeme migrantske krize. Tu solidarnost nismo zaboravili i to se vidjelo i u reakciji Krajine nakon razornih potresa u Turskoj kada smo spremno ponudili pomoć. I u narednom periodu naša će saradnja biti nastavljena a radićemo i na novim projektima, kazao je premijer Ružnić.

Ambasador Turske uputio je i riječi zahvale građanima Unsko-sanskog kantona na iskazanoj solidarnosti i spremnosti da pomognu građanima Republike Turske stradalim u područjima pogođenim potresima.